Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου Αιολικού Πάρκου της χώρας με ισχύ 167MW


Engineer

Recommended Posts

Μεγάλη η ιστορία με το ΣτΕ και δεν εξηγειται ευκολα.... επιγραμματικά, η ανακήρυξη μιας περιοχής ως προστατευόμενης δεν αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα, απλά αυξάνει τις απαιτήσεις που θα πρέπει να τηρηθούν.

 

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό της Ευβοιας, ειναι μια περίεργη ιστορία, καθώς το Δασαρχείο τα βγάζει δημόσια δασικά, ενώ σχεδόν κάθε έκταση διεκδικείται από ιδιώτες.  Μπέρδεμα μεγάλο. Παλιότερα για ενα εργάκι ειχα προσπαθήσει να ασχοληθώ, και απλά είχε χαθεί η μπάλα....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τότε είναι που δεν κουνιέται φύλλο. Μόνο τα σκουπάκια καθαρισμού...

 

Απόλυτα λογική η ερώτηση στο τελευταίο μήνυμα του Ήρωνα.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη η ιστορία με το ΣτΕ και δεν εξηγειται ευκολα.... επιγραμματικά, η ανακήρυξη μιας περιοχής ως προστατευόμενης δεν αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα, απλά αυξάνει τις απαιτήσεις που θα πρέπει να τηρηθούν.

 

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό της Ευβοιας, ειναι μια περίεργη ιστορία, καθώς το Δασαρχείο τα βγάζει δημόσια δασικά, ενώ σχεδόν κάθε έκταση διεκδικείται από ιδιώτες.  Μπέρδεμα μεγάλο. Παλιότερα για ενα εργάκι ειχα προσπαθήσει να ασχοληθώ, και απλά είχε χαθεί η μπάλα....

Δεν είναι σωστή η λέξη διεκδικείται Είναι ιδιωτική γη παντού Όταν βλέπεις σε εκτάσεις αλώνια , ξερολιθιές , κονάκια μονοπάτια  και τα δουλεύουν από παππού σε παππού  μέχρι σήμερα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η λέξη Είναι σαν να μου λέει κάποιος διεκδικώ το σπίτι μου μένω τώρα . Και μην φανταστείτε ότι όπου λέμε δασικό έχει δέντρα τεράστια , περισσότερες είναι χαμηλής βλάστησης Στην περιοχή μας έχει και έχει πολλά ζώα μεγάλο ζωικό κεφάλαιο  . Και όπου έχει δάσος και αυτό εξυπηρετεί με το τρόπο του τις δραστηριότητες των ανθρώπων Αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα , στο μεγαλύτερο μέρος μιλάμε για νησίδες δάσους με καλλιεργήσιμες εκτάσεις γύρω ή χορτολιβαδικές . 

 

 

Ηρωνα από ότι έχω ακούσει έχουν παραληφθεί σημαντικά στοιχεία από τις μελέτες ΜΠΕ πχ διαπίστωσα ότι ένα δρόμος καθώς και τμήμα του δικτύου διανομής  περνά πολύ κοντά από αρχαίο Ρωμαικό λατομείο σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο , όπου επίσης υπάρχουν και άλλα ρωμαικά ευρήματα όπως ολόκληρο συγκρότημα με τμήματα τοίχους . Ευτυχώς η διακοπή ίσως γλιτώσει κάτι εκεί αφού θα έρθουν οι αρχαιολόγοι που δεν ήταν παρόν στα χωματουργικά έργα εκεί , αφού όπως έγραψα είχαμε ουσιαστικά εισβολή

 

Επίσης δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου  επαρκή καταγραφή των λεκανών απορροής σε σχέση με την εναπόθεση των υλικών εκσκαφής αλλά και την επιλογή των θέσεων εκσκαφών .  Η ΟΧΗ είναι ένα βουνό πολύ δύσκολο και με ιδιαιτερότητες στην μορφολογία του και την εδαφολογική του σύσταση . Μια βόλτα πάνω στο βουνό που προφανώς αυτοί που σύνταξαν  τις ΜΠΕ δεν έκαναν θα έκανε κάποιον να  έβλεπε ότι υπάρχουν δεκάδες τρύπες που οδηγούν σε υπόγειο δίκτυο υδάτων το οποίο τροφοδοτείται εξωτερικά Αστεία αστεία παραλίγο περπατώντας κουρασμένος  με το σταθμό στα χέρια παραλίγο να πέσω σε ένα από αυτά ¨Ήταν διαμέτρου 10 μέτρα και το είδα την τελευταία στιγμή Έριξα πέτρα και δεν άκουσα πότε έφτασε στο προορισμό της , βάθος αμέτρητο ... Έχουμε ήδη κακό προηγούμενο με λατομεία χωρίς άδεια που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν πρόβλημα σε νερά και σε πηγές 

 

 

Θα σας πω ότι μια μικρότερη εκσκαφή και εναπόθεση υλικών εκσκαφής σε λάθος σημείο , για ένα δρόμο εκεί κοντά που γίνεται  τώρα ένα αιολικό πάρκο στο παρελθόν , προξένησε κατά την διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων , φοβερές κατολισθήσεις που παραλίγο να κοστίσουν ζωές ενώ ένα από τα ωραιότερα μέρη στην περιοχή με την είσοδο σπηλαίου και παλαιά Βυζαντινή εκκλησία γέμισε μπάζα και άλλαξε η τοπογραφία της περιοχής . Και αυτά με πολύ μικρότερες εκσκαφές ... επομένως εγώ ανησυχώ γιατί βλέπω εκσκαφές με τα ίδια λάθη και οι ΜΠΕ δεν γράφουν σχεδόν τίποτα για αυτό το θέμα που να με πείσουν ότι δεν θα ζήσω παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον . 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Να βάλω και τον αντίλογο επι του θέματος(αν και ανυπόγραφο)  γιατί όπως είπα η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη αλλά δυστυχώς με κύριο κριτήριο τα προσωπικά συμφέροντα Αυτοί που ασχολούνται με τον τουρισμό στην μια πλευρά και οι τεχνικές ειδικότητες  κα ιοι ιδιοκτήτες γης στην περιοχές των έργων στην άλλη .... Τα ρημάδια τα χρήματα δεν αφήνουν καθαρή την σκέψη να έχει άλλα κριτήρια Δεν τους αδικώ είναι δύσκολες οικονομικά οι εποχές Αλλά όπως έγραψα εγώ για να έχω καθαρή σκέψη προσπάθησα να μην μπω στο πειρασμό να έχω οποιασδήποτε οικονομικό όφελος από το έργο τουλάχιστον άμεσα Δυστυχώς λίγοι το κάνουν , υπάρχουν όμως κάποιοι 

 

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2807893/to-dikastiko-bloko-sto-ergo-mamouth-ston-kafirea-ektheti-ti-chora

 

Το ΣΤΕ είναι από τα λίγα στην χώρα μας που λειτουργούν και εγώ τουλάχιστον εμπιστεύομαι (το μόνο από την Ελληνική δικαιοσύνη) αφού το έχει αποδείξει στο παρελθόν Άρα εγώ θα περιμένω με αγωνία την απόφαση για να μάθω αν το έργο θα έχει τις λιγότερες επιπτώσεις γιατί για τα οφέλη που αναφέρει το άρθρο δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν πράγματι αν τηρηθούν οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς την τοπική κοινωνία βάση των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις και το σύνταγμα Και σίγουρα τα οφέλη για την πατρίδα συνολικά είναι μεγάλα αν και εγώ πιστεύω ότι αν αυτά τα έκανε το κράτος θα ήταν μεγαλύτερα από το να γίνονται από τους κεφαλαιοκράτες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα για πολύ συζήτηση .

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

@GEORGE MICHEAL

Φίλτατε, μάλλον είσαι από τους ελάχιστους κατοίκους, αυτής της χώρας τουλάχιστον, που εμπιστεύονται το ΣτΕ. Πρόσφατο παράδειγμα, μη εμπιστοσύνης ως προς την κρίση του: 

<<Το ΣτΕ αποφασίζει για την ένταξη 700.000 αυθαιρέτων στους δασικούς χάρτες>>.

Κι άλλα εύοσμα άνθη από το ΣτΕ:: 

<<Βόμβα ΣτΕ: 120.000 μηχανικοί θα πληρώσουν αναδρομικά από το '11 αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ>>, <<ΣτΕ, συνταγματικη η αυξηση του παραβολου των μηνυσεων>>.

Δεν φταίω εγώ. Το tag "ΣτΕ" του michanikos.gr φταίει που μου τα εμφανίζει.

 

Στην τελευταία πρόταση με βρίσκεις σύμφωνο και μάλιστα χωρίς "δημοκρατικές" διαδικασίες ως προς το πόσα (και πόσο ποιοτικότερα) θα ήταν τα οφέλη αν γίνονταν πράγματι εξ' ονόματος του λαού (που στην πραγματικότητα, δεν είναι μάζα), εξ' αυτού, και στο όνομά του, αλλά πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες του φόρουμ που μας φιλοξενεί.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.