Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολυμβητική δεξαμενή θεωρείται ως ειδικό κτίριο?


valourdos

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Θα σας μεταφέρω την ερώτηση όπως μου την έκαναν και σε μένα.

 

Η πισίνα που υπάρχει στην οικοδομική άδεια θεωρείται ειδικό κτίριο?

 

Γιατί ρωτάω? Στην οικοδομική άδεια βλέπουμε ότι αναφέρεται και μια κολυμβητική δεξαμενή. Και ψάχνουμε να δούμε αν θεωρείται ειδικό κτίριο ή όχι.

 

Θα εκτιμούσα πολύ τις απόψεις σας.

 

(η οικοδομική άδεια αφορά μια μονοκατοικία με εξωτερική πισίνα)

Edited by valourdos
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

 

Και πότε θα θεωρούνταν ως ειδικό κτίριο βάση της οικοδομικής άδειας? 

 

Επιμένω γιατί με ρώτησε ο λογιστής αν είναι ειδικό κτίριο ή όχι. Κι αυτό γιατί αναφέρεται στους φορολογικούς νόμους ότι μια κολυμβητική δεξαμενή μπορεί να θεωρείται ως αθλητική εγκατάσταση αν έχει βγει οικοδομική άδεια ειδικού κτιρίου. Μάλιστα μου έδειξε και αυτή την πολ που τη βρήκα και στο ιντερνετ και αντιγράφω εδώ τη παράγραφο αυτή.

 

Στις περιπτώσεις που υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή σε οικόπεδο ή γήπεδο με κτίσμα, για την οποία έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής ειδικού κτιρίου, θεωρείται αθλητική εγκατάσταση. Εφόσον δεν έχει εκδοθεί άδεια ειδικού κτιρίου, η επιφάνεια εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής κατοικίας ή μονοκατοικίας προστίθεται στους κύριους χώρους κατοικίας και η επιφάνεια της εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής αναγράφεται στους βοηθητικούς χώρους. Κολυμβητικές δεξαμενές, οι οποίες τακτοποιήθηκαν ή νομιμοποιήθηκαν με τους ν.3843/2010, ν.4014/2011 και ν.4178/2013, εφόσον είναι εσωτερικές, η επιφάνειά τους προστίθεται στην επιφάνεια των κυρίων χώρων, ενώ, εφόσον είναι εξωτερικές, αναγράφονται ως αθλητικές εγκαταστάσεις σε ξεχωριστή γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

 

 εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής αναγράφεται στους βοηθητικούς χώρους. αν εξεδόθη οικ άδεια

Κολυμβητικές δεξαμενές, οι οποίες τακτοποιήθηκαν ή νομιμοποιήθηκαν με τους ν.3843/2010, ν.4014/2011 και ν.4178/2013, εφόσον είναι εξωτερικές, αναγράφονται ως αθλητικές εγκαταστάσεις σε ξεχωριστή γραμμή. αν την νομιμοποίησες ή την ρύθμισες με τους παραπάνω νόμους (αν και εδώ λένε  βλακείες-μόνο και μόνο για να εισπράξουν!-γιατί με τον Ν 3843/10 δεν μπορούσες να τακτοποιήσεις εξωτερική πισίνα)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ίσως να μπορώ να καταλάβω καλύτερα τώρα αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλη αμφιβολία αν καταλήγω σε σωστό συμπέρασμα.

 

Σκέψη - Συμπέρασμα

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν βγάλω οικοδομική άδεια για κατοικία με πισίνα τότε αυτή ακολουθεί  τη χρήση του κύριου κτιρίου που είναι μια κατοικία, άρα δεν είναι ειδικό κτίριο. Ενώ αν έβγαζα οικοδομική άδεια π.χ. ενοικιαζόμενα δωμάτια με πισίνα, τότε η χρήση της πισίνας θα ακολουθούσε τη χρήση των κτιρίων που είναι επαγγελματικές εγκαταστάσεις, άρα ειδικό κτίριο, άρα αθλητική εγκατάσταση. Είναι σωστή η σκέψη μου?

 

Θα υπήρχε περίπτωση ποτέ στην οικοδομική άδεια να αναφερόταν ο τίτλος ειδικό κτίριο? Υπάρχει τέτοιο πεδίο στην οικοδομική άδεια που να το λέει ξεκάθαρα?

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικό δεν έχετε για να ρωτήσετε? Και σας το αναφέρω όχι για να σας "επιπλήξω" αλλά διότι αυτός έχει εικόνα του κτιρίου που συζητάτε ενώ εμείς όχι.

Link to comment
Share on other sites

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα με το μηχανικό.

 

Απλά μας μπερδεύει η τελευταία πρόταση της παραγράφου του υπ.οικονομικών. Που ενώ σου λέει ξεκάθαρα ότι αν δεν είναι ειδικό κτίριο η χρήση, τότε πάει στους βοηθητικούς χώρους ή κύριους ανάλογα αν είναι εξωτερική ή εσωτερική, μετά στη τελευταία πρόταση στο γυρίζει και λέει αν τη νομιμοποίησες με τους νόμους αυτούς τότε τη βάζεις υποχρεωτικά αθλ.εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Η φορολογική εγκύκλιος λέει ότι

αν κατασκευάσεις πισίνα εσωτερικά του κτιρίου π.χ της κατοικίας τότε θεωρείται και αυτή ως κατοικία

ενώ αν την κατασκευάσεις εξωτερικά του κτιρίου θεωρείται ως βοηθ χώρος του κτιρίου (εδώ της κατοικίας)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.