Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωδια Παροχης Ηλεκτρικης Κουζινας


Billy19

Recommended Posts

Πάντως παλιά γινόταν, ένωναν π.χ. 2 καλώδια με κλέμα την οποία (συνήθως) έβαζαν μέσα σε κουτί, δεν ξέρω αν το απαγόρευαν ή επέτρεπαν οι τότε κανονισμοί.

edit: εγώ θα ρωτούσα τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό για το τι και πως και αν. Συνήθως οι audio connectors δεν προορίζονται για να μεταφέρουν 4kW ισχύος, θα το ψάξει.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Πρώτα από όλα είναι απαράδεκτο που σου μουφάρισε το καλώδιο επειδή έκανε λάθος για λίγα μέτρα. Για ένα καλώδιο όπως αυτό που είναι ευρείας χρήσης ας το έβαζε σε επόμενο πελάτη. Δεν θα έβγαινε εκτός προυπολογισμού για αυτό. Το πιθανότερο θα βαριότανε να στο ξαναπεράσει.

Δεύτερον οι κλέμες που σου έβαλε θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να δέχονται 6mm2 καλώδιο ισχύος. Οι συγκεκριμένες, αν είναι αυτές που η εφαρμογή τους είναι για ήχο, αμφιβάλλω αν αντέχουν ρεύμα μέχρι 25Α.Καλό θα ήταν να έχουμε τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Επίσης οι θερμοκρασίες οι οποίες αναπτύσσονται ενδέχεται να μην τις αντέχει το συγκεκριμένο πλαστικό. Δες εδώ τεχνική περιγραφή και χαρακτηριστικά.

http://www.kafkas.gr/proionta/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-syndesis/klemmens/klemmens-aples/legrand-klemmoseira-12x6mm-lefki-seira-12tem-182682_182682/

Τρίτον οι κλέμες πρέπει να είναι ορατές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κουτί διακλάδωσης. Υπάρχει ή είναι πίσω από τον τοίχο και άντε βρες τες?

Προσωπικά θα άλλαζα καλώδιο ακολουθώντας τους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης. Αν όχι άλλαξε την κλέμα οπωσδήποτε εκτός αν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ηλ.εγκαταστασης. Αυτό θα στο πιστοποίησει αδειούχος ηλεκτρολόγος.

Επιπλέον εφόσον είναι καινούργιο το σπίτι και θα έχεις νέα παροχή θα υποβάλλει ΥΔΕ. Καλό είναι να φαίνεται στο σχέδιο ότι έχει γίνει διακλάδωση(επιμήκυνση) σε περίπτωση που δεν αλλαχτεί το καλώδιο. Έτσι ώστε ο επόμενος κάτοικος να το γνωρίζει γιατί με την πάροδο του χρόνου θα ξεχαστεί...¨οχι ότι θα τ σκέφτεσαι κάθε φορα που θα βάζεις την κουζίνα μπροστά απλώς αν τυχόν συμβεί κάτι μην αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει κάτι στην γραμμή. Προσωπικά μου έχει τύχει να έχει βγει ο ουδέτερος από κλέμα κουζίνας. Πες δεν έσφιξε καλά, πες ήταν ζορισμένο το καλώδιο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται μια στο τόσο οι συσφίξεις όπως και ο ΔΔΕ. Μάλιστα σε ορισμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μηχανημάτων επιβάλλεται από τον κατασκευαστή και προσδιορίζεται ο χρόνος αυτός. Όπως και ανάλογα την εγκατάσταση ο επανέλεγχος της ΥΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Sito.

Δεν αποφασιζει ο πελατης,και εκτελει ο τεχνικος.κατι έχεις μπερδεψει.

 

Υπάρχουν και μουφες συνδεσης του καλωδιου που δεν απαιτούν συσφιξη/ελεγχο καθε λιγα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς ο ηλεκτρολόγος σου να σου βάλει και μούφα όπως προτείνει ο vasilimertzani. Προτιμότερο από την κλέμα μιας και πρόκειται για σταθερή σύνδεση.

Link to comment
Share on other sites

Αφου μιλαμε για μουφα το πιο σωστό θα ήταν να κοσαριστεί με τέτοια

http://lampini.gr/image/cache/Hlektrologiko%20Yliko/Ylika%20Sundesis/Solinakia/syndesmoi-solinakia-vareos-typoy-228x228.jpg

και να μπει ενα ωραιο θερμοσυστελλόμενο και έτοιμο

Edited by JimakosR
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, αυτά που δείχνεις είναι (κως) σωληνωτά, που σημαίνει πέρα από το θερμοσυστελλόμενο, θα χρειαστεί και πρέσσα (όχι πένσα και άλλες τέτοιες πατέντες).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, αυτά που δείχνεις είναι (κως) σωληνωτά, που σημαίνει πέρα από το θερμοσυστελλόμενο, θα χρειαστεί και πρέσσα (όχι πένσα και άλλες τέτοιες πατέντες).

Oρθον. Με ενα κοσαδόρο απλό  ή πρέσσα κάνει όμορφα την δουλεια για χρόνια χωρίς προβλήματα και ανησυχίες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.