Μετάβαση στο περιεχόμενο

αυτοματος κλιμακοστασίου


marinatos

Recommended Posts

ελα ρε ανθρώποι μου δεν έχει να κάνει με κρίσεις και κατακρίσεις, απο λίγο όλοι να λύσουμε το πρόβλημα και όχι τόσο ευκολα να δημιουργούμε ""βλάβες""πάμε λίγο..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον κυριοι συνοψίζοντας...οι λάμπες εχουν απευθείας ΦΑΣΗ τα μπουτον εχουν ΟΥΔΕΤΕΡΟ και κοινη ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ με τις λάμπες το πρασινοκιτρινο που αποτελεί και το τριτο καλώδιο προς τον αυτόματο μας. Στο πάγκο ο αυτόματος δουλέυη αλλά με τη φάση να την πάμε  στα ΜΠΟΥΤΟΝ και οχι στις ΛΑΜΠΕΣ. Τελικά υπάρχει αυτόματος  ωστε να υποστηρίζει τρία καλώδια με τη συνδεσμολογία να εχουν οι λάμπες απευθείας φάση ή πρέπει να αλλάξω όλη την συνδεσμολογια στα μπουτον και τους λαμπτήρες?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον κυριοι συνοψίζοντας...οι λάμπες εχουν απευθείας ΦΑΣΗ

 Το θεωρώ παράλογο  τα φωτιστικά σώματα να δέχονται μόνιμο L αρά θα πρέπει να αλλάξεις συνδεσμολογίες.   Πάνω δεξιά στην οθόνη κάτω από το όνομα σου υπάρχει ένα κουτάκι που λέει αναζήτηση εκεί γράφεις ''αυτόματος κλιμακοστασίου'' κ πατάς πράσινο

Link to comment
Share on other sites

Κε Μαρινάτο καλημέρα,

αναφέρετε ότι:

"να με συγχωρείτε αλλά έχουν έρθει δύο 'διπλωματούχοι' ηλεκτρολόγοι οι οποίοι παρόλα ταύτα ασχοληθήκανε από τρεις ώρες ο καθένας και 0 στο πηλίκο."

 

Δεν σας είπαν ποιός είναι ο (πιθανός) λόγος που δεν κατάφεραν (?) να σας λύσουν το πρόβλημα ...είτε από μη επαρκείς γνώσεις τους ...δεν είναι κακό να παραδεχθεί κάποιος ότι δεν μπορεί να λύσει κάτι και να προτείνει άλλο συνάδελφο ίσως πιο έμπειρο ή και με περισσότερα τεχνικά μέσα που ο ίδιος δεν είχε για να εντοπίσει την βλάβη ... δεν σας έκαναν κάποια πρόταση για να λύσετε το πρόβλημά σας ...

 

Όπως και να 'χει ελπίζω να λύσετε το θέμα σας με τον ορθό τρόπο και κυρίως χωρίς να δημιουργηθούν μελλοντικά προβλήματα και πάνω απ' όλα ανώδυνα ... 

 

Σε κάθε περίπτωση ως ερασιτεχνική αντιμετώπιση του θέματος προσέξτε μην καταλήξετε στο παρακάτω είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω μη ορθής αντιμετώπισης λόγω ανεπάρκειας γνώσεων και τεχνικών μέσων ... (δεν οφείλετε να έχετε ούτε τις γνώσεις ούτε τα μέσα).

 

post-2272-0-47127200-1509265367.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδία τέλος σε ολα καμια φορά το προφανες είναι και το τελευταίο που γίνετε.Τελικά θα μπορούσα να αλάξω τη συνδεσμολογία όλου του κτιρίου, με ότι συνεπάγεται αυτό (ανοιγμα μπρίζες μπουυάτ ,και μετα βάπσιμο μεριμετικά με χρώμα τους τοίχους). Ετσι μια συνδεσμολογία που έγινε "λάθος" παλαιότερα καταφέραμε να τη διατηρήσουμε "λάθος" συνδεόντας τον sat2 και μόνο αυτον  ανάποδα ΦΑΣΗ και ΟΥΔΕΤΕΡΟ και όλα καλά. Σημειώνω πως οι αλλοι αυτόματοι σε ανάποδει συνδεσμολογία αλλα και με τη σωστή κατα τα αλλά απλά δεν οπλίζαν ΤΕΛΟΣ Ευχαριστώ όλους!!!

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή αντί να διορθώσετε την εγκατάσταση που είναι λάθος συνδεμένη και οχι "λάθος" κάνοντάς την ασφαλή προτιμήσατε την πατέντα και αφήσατε τους λαμπτήρες υπό τάση με διακοπτόμενο ουδέτερο

Link to comment
Share on other sites

nvel ενδεχομένος κάποια στιγμή να κάνω αυτη τη διαδικασία..αλλά απο πια άποψη κρίνεις την συνδεσμολογία ανασφαλή, και μιας και τα λέμε με την τρέχον σύνδεση εαν τοποθετήσω διακόπτες φωτιζόμενους θα έχουν ένδειξη ή οχι? αφου όπως είναι τώρα στα μπουτόν εχω στην επιστροφή τάση που διαρέη  τους λαμπτήρες απο τη σταθερή φάση.

Link to comment
Share on other sites

αν ισχύουν αυτά που γράφεις "οι λάμπες εχουν απευθείας ΦΑΣΗ", τότε ναι είναι επικίνδυνη γιατί ανεξάρτητα από την κατάσταση του αυτομάτου οι λαμπτήρες θα είναι υπό τάση και αν έχει συνδεθεί ένα ντουι ανάποδα πράγμα σύνηθες θα έχεις εκτιθέμενα μεταλλικά μέρη υπό τάση και με κλειστό φωτισμό, οπότε σκέψου τι θα πάθει αυτός που θα βάλει την σκάλα να αλλάζει ένα σβηστό λαμπτήρα χωρίς να έχει κατεβάσει την ασφάλεια (πάλι σύνηθες)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 σκέψου τι θα πάθει αυτός που θα βάλει την σκάλα να αλλάζει ένα σβηστό λαμπτήρα χωρίς να έχει κατεβάσει την ασφάλεια (πάλι σύνηθες)

+1

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.