Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτύπωση και προβολή σημείων σε επιφάνεια.


Recommended Posts

Για σας, προσπαθώ να αποτυπώσω 'ενα κτιριο με ταχύμμετρο. Τα σημεία (χ,ψ,z) τα εισάγω μεσω ezysurf στο autocad. Προκειμένου να σχεδιασω τις όψεις του κτιριου πρέπει να προβάλλω τα σημεια στην επιφάνεια της όψης. Ξέρει κανεις πως γίνεται αυτο? υπάρχει καμια ρουτίνα ή καποιο άλλο προγραμμα που να κάνει τον μετασχηματισμό αυτόματα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόγραμμα που το κάνει, αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εισάγεις τα σημεία της όψεως και μετά να τα κάνει rotate3d ως προς τον οριζόντιο άξονα.

Link to comment
Share on other sites

Με το rotate3d νομίζω οτι τα σημεια απλώς περιστρεφονται, δεν προβάλλονται ομως σε ενα επίπεδο, οποτε, για να επεξεργαστω μετα την οψη θα θελω 3dpolyline,οι διαστασεις δεν θα μπαινουν κτλ. δηλ. θα ειμαι και παλι στον χωρο και όχι σε επιπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, περιστρέφονται και μπαίνουν στο επίπεδο Χ-Υ.

Ετσι μπορείς να τα επεξεργαστείς χωρίς να δουλεύεις στον 3Δ-χώρο

Πρόσεξε rotate3d και όχι rotate

Link to comment
Share on other sites

Α ναι πολύ ωραια, έχεις δίκιο, ευχαριστώ. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Πώς μπορώ να περιστρέψω ταυτόχρονα πολλά σημεία ώς προς τον εαυτό τους?

 

Ρωτώ διότι με το rotate3d ναι μεν περιστρέφονται τα σημεία και τα γράμματα, όμως δεν διαβάζονται και θέλουν στροφή ως προς τον εαυτό τους

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, iovo.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.