Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφαλης αποσταση εκσκαφης για προφυλαξη πευκου


Gpl100

Recommended Posts

Χρονια Πολλα σε ολους.

 

Σε γηπεδο που κατασκευαζεται κατοικια θελουμε να διατηρησουμε ενα εξαιρετικο πευκο υψους 12 μετρων. Η προθεση ειναι να ενσωματωθη στην σχεδιαση του περιβαλλοντα χωρου, με μερικη πεζουλα. Ποια ειναι ομως η ελαχιστη ασφαλης αποσταση εκσκαφης ωστε να πεση πλακα επι εδαφους σαν υποστρωμα για πλακοστρωση? Η σταθμη της πλακοστρωσης ειναι 1 μετρο κατω απο την σταθμη του φυσικου εδαφους στην ριζα του δεντρου και καλυπτει ενα τομεα περιπου 100 º μοιρων. Το υπολοιπο τμημα 260 μοιρων μπορει να παραμεινει ως εχει. Αυτα που βρηκα στην βιβλιογραφια φαινονται δυσεφαρμοστα, πχ 12 x διαμετρος κορμου = 7 μετρα!

 

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιες πληροφοριες.

TREES GUIDELINES.pdf

Edited by Gpl100
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω να απαντήσω αλλά έχω προσωπική εμπειρία. Σε οικοδομή που κατασκευάζαμε είχε δύο (μικρά ομολογουμένως) πεύκα. Είχα δώσει εντολή να μην τα πειράξουν μιας και ήταν σχεδόν βράχος και ήταν έξω από το όριο (οριακά) εκσκαφής. Μια μέρα τα είδα σχεδόν να κρέμονται αφού είχαν σκάψει ακριβώς στον κορμό περίπου 3-4 μέτρα βάθος. Δηλαδή οι μισές ρίζες στον άερα. Αφού τσακωθήκαμε και τα σχετικά την άλλη μέρα είχαν φύγει τα πεύκα (μου είπαν πέσανε αλλά προφανώς τα ρίξανε)....

Τώρα εσύ έχεις ψηλά πεύκα αλλά νομίζω με μικρότερη απόσταση από αυτή της βιβλιογραφίας είσαι καλυμένος....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω Γιαννη, και Καλη Χρονια! 

 

Και εμεις καταληξαμε να απεχει 4 μετρα η πεζουλα απο τον κορμο. Θελω να πιστευω οτι ειμαστε ενταξει, ειδικα αφου αφορα περιορισμενο τομεα.

Θα πρεπει σιγουρα να υπαρχει στενη επιβλεψη για να αποφυγουμε χοντροδουλειες με την τσαπα και τις περιπετειες που περιεγραψες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.