Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμικές απώλειες με το Fine


dinakis

Recommended Posts

Καλησπέρα

Προσπαθώ στο πρόγραμμα της 4Μ να υπολογίσω τις θερμικές απώλειες μονοκατοικίας.Δεν ξέρω όμως αν υπολογίζω και τους εσωτερικούς τοίχους ή όχι.Μπορεί κάποιος να μου πει τα βήματα υπολογισμού?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

θα υπολογίζεις εσωτερικούς τοίχους αν έχεις ροή θερμότητας μέσα από αυτούς, δηλάδη αν ένας εσωτ.χώρος δεν θερμαίνεται (πχ κλιμακοστάσιο ή αποθήκη) ενώ ο δίπλα θερμαίνεται, τότε στον θερμ.χώρο θα υπολογίζεις και τον εσ.τοίχο.

Link to comment
Share on other sites

Προτίνω να γίνεται μόνο αν η διαφορά θερμοκρασίας είναι θετική (Τεσ - Τεξ > 0) , αλλιώς προκύπτει θετική απώλεια που πρακτικά σημαίνει πως ο χώρος ζεστένεται απο την έξω μεριά ! Μπορεί να συμβεί , αλλά η σπανιότητα σε συνδιασμό με το γεγονός πως μπορεί όλο το διαμέρισμα να μην έχει ζεσταθεί ακόμα , οδηγεί σε μία δυσμενέστερη κατάσταση , και ας φαίνεται αριθμιτικά ευνοϊκότερη .

Link to comment
Share on other sites

Οι 2 συνάδελφοι έχουν δίκιο... Υπολογίζεις τις απώλειες των εσωτερικών τοίχων εφόσον υπάρχει θερμοκρασιακή διαφορά (πχ ο δίπλα χώρος είναι αποθήκη κλπ), διαφορετικά όχι...

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλημέρα σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω:Στην μελέτη θερμικών απωλειών (Υπολογισμός με FINE) σε μια 5 όροφη οικοδομη με πανομοιότατα επίπεδα μου βγαίνουν ολόϊδιες οι απώλειες του 2ου, 3ου και 4ου ορόφου.Είναι λογικό ή έπρεπε να διαφέρουν λόγω ύψους έστω και κάποιες θερμίδες?

Link to comment
Share on other sites

σίγουρα μετά το ισόγειο μπορείς να βάλεις προσαύξηση λόγω ύψους 2% στις απώλειες για κάθε επιπλέον μέτρο απομάκρυνσης απο το λέβητα. Βάλτο χειροκίνητα στο πρόγραμμα.Η συνολική προσαύξηση δεν πρέπει να ξεπεράσει συνολικά το 20%.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.