dinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Καλησπέρα Προσπαθώ στο πρόγραμμα της 4Μ να υπολογίσω τις θερμικές απώλειες μονοκατοικίας.Δεν ξέρω όμως αν υπολογίζω και τους εσωτερικούς τοίχους ή όχι.Μπορεί κάποιος να μου πει τα βήματα υπολογισμού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2009 θα υπολογίζεις εσωτερικούς τοίχους αν έχεις ροή θερμότητας μέσα από αυτούς, δηλάδη αν ένας εσωτ.χώρος δεν θερμαίνεται (πχ κλιμακοστάσιο ή αποθήκη) ενώ ο δίπλα θερμαίνεται, τότε στον θερμ.χώρο θα υπολογίζεις και τον εσ.τοίχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliekater Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Προτίνω να γίνεται μόνο αν η διαφορά θερμοκρασίας είναι θετική (Τεσ - Τεξ > 0) , αλλιώς προκύπτει θετική απώλεια που πρακτικά σημαίνει πως ο χώρος ζεστένεται απο την έξω μεριά ! Μπορεί να συμβεί , αλλά η σπανιότητα σε συνδιασμό με το γεγονός πως μπορεί όλο το διαμέρισμα να μην έχει ζεσταθεί ακόμα , οδηγεί σε μία δυσμενέστερη κατάσταση , και ας φαίνεται αριθμιτικά ευνοϊκότερη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samdreamth Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2009 Οι 2 συνάδελφοι έχουν δίκιο... Υπολογίζεις τις απώλειες των εσωτερικών τοίχων εφόσον υπάρχει θερμοκρασιακή διαφορά (πχ ο δίπλα χώρος είναι αποθήκη κλπ), διαφορετικά όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dinakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23 , 2009 parth,iliekater και samdreamth σας ευχαριστώ.Με βοηθήσατε αρκετά.Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μια παλιοίωση με έριξε στο κρεβάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Καλημέρα σε όλους!Θα ήθελα να ρωτήσω:Στην μελέτη θερμικών απωλειών (Υπολογισμός με FINE) σε μια 5 όροφη οικοδομη με πανομοιότατα επίπεδα μου βγαίνουν ολόϊδιες οι απώλειες του 2ου, 3ου και 4ου ορόφου.Είναι λογικό ή έπρεπε να διαφέρουν λόγω ύψους έστω και κάποιες θερμίδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Λογικο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimjimre Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 σίγουρα μετά το ισόγειο μπορείς να βάλεις προσαύξηση λόγω ύψους 2% στις απώλειες για κάθε επιπλέον μέτρο απομάκρυνσης απο το λέβητα. Βάλτο χειροκίνητα στο πρόγραμμα.Η συνολική προσαύξηση δεν πρέπει να ξεπεράσει συνολικά το 20%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panda Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Επειδή έχω και ενημέρωση κατόψεων και υπολογισμό δισωλήνιου κτλ...είναι αναγκαίο να το αλλάξω?Λέτε να μου κάνουν παρατήρηση? Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Γιατί βάζεις δισωλήνιο αν επιτρέπεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα