Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά συντελεστή δόμησης


Recommended Posts

Γεια σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ισχύει η μεταφορά συντελεστή δόμησης, επειδή είδα τυχαία μια καταχώρηση του Οκτωβρίου 2017 ότι θα ισχύσει και πάλι.

Με ενδιαφέρει γιατί υπάρχουν 150τμ ιδιοκτησίας μου που έχουν γίνει δρόμος και ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχει χρήματα για να το αποζημιώσει.

Σας ευχαριστώ

Βασίλης

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει σχετικη αναφορα στον νομο 4495/17

 

αλλά,

τι σας εμποδιζε τοσα χρονια να ζητησετε αποζημιωση για το ρυμοτομουμενο

 

και περιμενετε την ΜΣΔ???

 

συζητησε το με τον μηχανικο σου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτές τις δύο και κάτι αράδες ΔΕΝ μας λες πολλά πράγματα.

 

Να ξεκινήσω ..κάπως έτσι. Τα τελευταία πολλά χρόνια (πάνω απο δέκα) εγώ πλέον δεν χάνω χρόνο για να ασχοληθώ με την μεταφορά Σ.Δ. Το ξανάγραψα πως η ιστορία ειναι...χαμένη (για ' μένα).

Να συνεχίσω εκεί που σταμάτησε ο Δημήτρης. Πρέπει να μας πεις αν έγινε πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού όπου από το "λεκτικό" αυτής της "πράξης τακτοποίησης" να προκύπτει πως ο δήμος πρέπει- ή έπρεπε να σας αποζημιώσει. Ορισμένες φορές υπάρχει η περίπτωση (δεν μπορώ τώρα εδώ να στο αναλύσω) να γίνεται πχ ένας δρόμος και οι παρόδιοι δεν αποζημιώνονται γιατί η παραχώρηση γης για δρόμο είναι "αυτοαποζημίωση! (χωρίς να σημαίνει πως είσαι σε τέτοια περίπτωση).

Άρα θα δεις αν υπάρχει τέτοια πράξη. Τι γράφει το λεκτικό και με τον μηχανικό σου θα ζητήσεις Αρχικά την αποζημίωση από το Δήμο ! Αν δεν την πάρεις ζήτα συμβολή από δικηγόρο.

Ξαναγράψε μας.     

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το ότι δεν έχω ζητήσει τα τελευταία χρόνια αποζημίωση από τον Δήμο, είναι λόγω απουσίας μου. Έχει γίνει πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού και από τα 300 μέτρα που πήρε ο δρόμος, τα μισά ορίζει ότι θα τα αποζημιώσω στον εαυτό μου και τα άλλα μισά θα τα αποζημιώσει ο Δήμος σε μένα. Σε ερώτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσει την αποζημίωση. Το θέμα είναι ότι έχει  δηλωθεί στο κτηματολόγιο, μπαίνει κάθε χρόνο στο Ε9 και υπάρχει και ΕΝΦΙΑ για το κομμάτι αυτό των 150τμ. Πιστεύω ότι η λύση ίσως ήταν η μεταφορά ΣΔ γιατί πληρώνω και για τακτοποίηση αυθαιρέτου δόσεις και ίσως υπήρχε τρόπος μείωσης του προστίμου τακτοποίησης. Η λύση του δικηγόρου ίσως είναι η επόμενη δυνατή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.