Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποιητικά έγγραφα κατοικιών ,υφιστάμενων χωρίς οικοδομική άδεια


Recommended Posts

εδω θα συζηταμε ,για τα απαιτουμενα νομιμοποιητικα εγγραφα κατοκιων υφισταμενων χωρις οικοδομικη αδεια 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

οικοδομικη αδεια για μονοκατοικια εντος οικισμου του 1958 ειναι της μορφης που εκδιδονταν απο την χωροφυλακη χωρις τετραγωνικα χωρις σκαριφημα τιποτα δηλαδη και συνοδευεται  απο μια βεβαιωση της κοινοτητας με σφραγιδα κοινοταρχη που αναγραφει τα τετραγωνικα του οικοπεδου και της κατοικιας.

Αναρωτιεμαι τωρα στην πρωτη καταχωρηση που θα γινει αυριο θα βαλω τα τετραγωνικα αυτης της βεβαιωσης αλλα ποιος μου λεει στον τελικο ελεγχο οτι δεν επαρκει αυτο σαν νομιμοποιητικο εγγραφο και αποριφθει έχοντας ξεκινησει ομως τη διαδικασια εργασιων-εξοδα για τον πελατη κτλ..Απαντηση μεσω mails και τηλεφωνηματων δεν εχω παρει και ειπα μηπως εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλο..

Link to comment
Share on other sites

 

 

οικοδομικη αδεια για μονοκατοικια εντος οικισμου του 1958 ειναι της μορφης που εκδιδονταν απο την χωροφυλακη χωρις τετραγωνικα χωρις σκαριφημα

 

κάποιο νεότερο έχουμε για αυτό το θέμα?

 

Στο παράρτημα I αναφέρει

 

- Στην περίπτωση ανέγερσης ακινήτου πριν την ισχύ του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955, προσκομίζεται: α) μεταγενέστερη πολεοδομική άδεια/έγκριση για την εκτέλεση εργασιών στο κτήριο από την οποία να προκύπτει η αρχική ημερομηνία κατασκευής της κατοικίας ή βεβαίωση νομίμου περιγράμματος από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης, ή β) αποδεικτικό έγγραφο ότι το κτήριο προϋφίσταται του 1955, όπως συμβόλαιο ή τίτλοι ιδιοκτησίας όπου γίνεται αναφορά στο εν λόγω κτήριο με ημερομηνία προ της 30.11.1955 και αναφέρεται η επιφάνειά του.

 

Αν έχω το έγγραφο της χωροφυλακής που αναφέρει το εμβαδόν με καλύπτει?

 

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται βεβαίωση θεωρώ περί περιγράμματος.

Ανάλογες περιπτώσεις είναι αυτές του ν. Τρίτση (εκείνοι έχουν την βεβαίωση με τη στρογγυλή σφραγίδα από τις πολεοδομίες βέβαια με κατάθεση σχεδίων).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.