Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού


ctsit

Recommended Posts

το περί αδειών έχει ξανασυζητηθεί και δεν έχει νόημα η επανάληψη της συζήτησης...

Το 2016 αν θυμάμαι καλά. Αλλά και πιο μετά αν συζητήθηκε, ο συγκεκριμένος ιδιώτης που ρωτάει γράφτηκε στο φόρουμ...χθες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα 

 

Η απάντηση γιατί το κάνω είναι όντως για να πειραματιστό. ΄Όπως είπα, σκοπός είναι να παρέχω ρεύμα στο κλιμακοστάσιο αλλά και επ ευκαιρίας της συντήρησης του υπογείου, να παρέχω ρεύμα και σε κάποιες συσκευές, (αν όχι σε όλες) που θα βρίσκονται στο υπόγειο. 

 

Οπως είπα είναι κυρίως για πειραματισμό και με την προυπόθεση ότι το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. 

 

Αναφορικά με το switching ανάμεσα στα φωτοβολταικά και στη ΔΕΗ.

 

 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό (inverter-charger με μεταγωγικό διακόπτη) και παραμετροποίηση το σύστημα μπορεί να λειτουργεί αυτόματα και να συνδέεται με την παροχή (μέσω μία κοινής πρίζας) μόνο όταν και για όσο αυτό είναι απαραίτητο για να επαναφορτιστούν οι συσσωρευτές.

 

Δεν χρειάζεται καμία άδεια. Είναι ένα line interactive UPS που δεν είναι συνεχώς συνδεδεμένο με την παροχή και οι μπαταρίες του φορτίζονται κυρίως από μία DC πηγή (φωτοβολταίκά).

 

 

Αν καταλαβαίνω σωστά (και πάντα με προγραμματισμό από επαγγελματίες) ο φορτιστής των μπαταριών (που μπορεί να είναι και ο inverter) μπορεί να παίρνει ρεύμα από τα φωτοβολταικά για να τις φορτίσει. Στη περίπτωση που το ρεύμα δε φτάνει τότε θα γυρνάει αυτόματα στη ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση όμως ο σκοπος θα είναι να φορτίσουν οι μπαταρίες και οι συσκευές να παίρνουν ρεύμα από αυτές και ΟΧΙ να παρέχει η ΔΕΗ ρεύμα στις συσκευες που παρέχει κανονικά το φωτοβολταικό. Κατάλαβα καλά?

 

Ξανά ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Για όσο διαρκεί η φόρτιση πρακτικά τα φορτία τροφοδοτούνται και αυτά από την ΔΕΗ.

 

Συμφωνώ με τους προηγούμενους σχετικά με την σκοπιμότητα μίας τέτοιας εγκατάστασης. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει "απαγορευτικό" κόστος για εσένα, η αλήθεια όμως είναι ότι το κόστος είναι σημαντικό και έχει να κάνει κυρίως με τους συσσωρευτές οι οποίοι πρέπει να είναι καλής ποιότητας και μεγάλης αντοχής σε κύκλους.

Μόνο αν είναι στόχος σου είναι να αυτονομηθείς πλήρως κάποια στιγμή η αν έχεις πολλές και συχνές διακοπές ρεύματος θα είχε πρακτική αξία ένα τέτοιο σύστημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.