Μετάβαση στο περιεχόμενο

'Οροι δόμησης εκτός σχεδίου στα Γλυκά Νερά


Recommended Posts

'Εχω ένα ακίνητο στα Γλυκά Νερά το οποίο ο πελάτης μου θέλει να το πουλήσει και ζητά νέο τοπογραφικό . Το προηγούμενο ήταν του 1967 . Το ακίνητο βρίσκεται στα Γλυκά Νερά , στην περιοχή του Προσηλίου επί της οδού Σάμου και έχει επιφάνεια 500,00τ.μ. Πήγα στο δήμο και μου είπαν πως είναι εκτός σχεδίου και εκτός ΓΠΣ και βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Υμηττού . Μου έδωσαν και ένα ΦΕΚ το 544/1978 .

Το θέμα μου είναι κατά πόσο μπορώ να τους εμπιστευτώ πως είναι εκτός σχεδίου (το ΦΕΚ δεν αναφέρει επιφάνεια γηπέδου για αρτιότητα ενώ αναγράφει και όρους δόμησης για ευαγή ιδρύματα )και εκτός ΓΠΣ και ότι δεν μου είπαν σε ποια ζώνη του Υμηττού είναι . Ξέρει κανείς την περιοχή και το τι ισχύει ? Αν είναι δασικό πώς μπορώ να το βρω? Είμαι υποχρεωμένη να γράψω κάτι για αυτό από τη στιγμή που ο τίτλος ιδιοκτησίας του δεν αναφέρει κάτι σχετικά ?

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

με τα λίγα που ξέρω από Μεσόγεια:

Αρχικά σέβομαι αυτό που μου λέει η Πολεοδομία που ανήκει το γεωτεμάχιο, έχεις δίκιο να αμφιβάλλεις για τα λεγόμενα των Δήμων. Κάνε βόλτα στο πολεοδομικό γραφείο, πιθανά ανήκεις στην Παλλήνη. Εντόπισε πρώτα το ακίνητο στο αντίστοιχο διάγραμμα 5000 της ΓΥΣ με συνέπεια να έχεις άμεση συσχέτιση με τα τρισκατάρατα ΦΕΚ και τη ΖΟΕ Μεσογείων που ανήκουν τα Γλυκά Νερά. Ετσι θα δείς (ή ο συνάδελφος εκεί) με ασφάλεια που εμπίπτει. Αν είναι εκτός Ρυμοτομικού Σχεδίου, προφανώς είναι μη άρτιο και μπορεί να πουληθεί έτσι, αφού έχει και νόμιμο τίτλο του '67. Βεβαίωση Δασαρχείου δεν χρειάζεται για αγοραπωλησίες. Εκτός αν αυτό είναι κάτι επιθυμητό από τον πελάτη σου οπότε απευθύνεσαι στο Δασαρχείο με αίτηση και 7 αντίγραφα από το προαναφερθέν 5000 της ΓΥΣ που έχεις μαρκάρει πάνω του το ακίνητό σου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον agior, θα πρέπει να περάσεις από την Πολεοδομία της Παλλήνης.

Δεν ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται η οδός Σάμου, αλλά κάποτε που είχα μια υπόθεση στα Γλυκά Νερά (η οποία έληξε άδοξα πολύ γρήγορα γι'αυτό δε θυμάμαι λεπτομέρειες) θυμάμαι οτι υπήρχε κάποια ζώνη προς τον Υμηττό που όμως ήταν υπό ένταξη (σε ανάρτηση η Π.Ε.).

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίωση Δασαρχείου δεν χρειάζεται για αγοραπωλησίες.

 

 

Με όλο το σεβασμό φίλε,αν μου επιτρέπεται μία μικρή διόρθωση στο ποστ σου.

 

ΜΟΝΟ για αποδοχή κληρονομιάς δεν χρειάζεται βεβαίωση δασαρχείου,για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι υποχρεωτικό από το Νόμο για τη Συμβ/φο ώστε να προχωρήσει στην πράξη,κ σε περιοχές που δεν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση Δασάρχη δεν ξέρω για πόσο καιρό έχει ισχύ η πράσινη σφραγίδα,που σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται ανανέωση.Βέβαια,το πόσοι συμβ/φοι το εφαρμόζουν αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση......

Link to comment
Share on other sites

Σωστόςςςς, συντάσσομαι και διορθώνω, ο συμβολαιογράφος κανονίζει το παιχνίδι, μπορεί και να ζητήσει βεβαίωση (αν έχει πολλή δουλειά) ή να το παρακάμψει (αν στενεύεται) για αγοραπωλησίες...

Να δώσω και παράδειγμα, σε μεταβίβαση αγροτεμαχίου στον Ωρωπό, συμ/φος Πειραιά ζήτησε φρέσκια βεβαίωση (είχαμε του 2002=παληά) ενώ για παραδιπλανό τεμάχιο συμ/φος Αθηνών το αντιπαρήλθε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.