Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση μη άρτιων οικοπέδων εντός σχεδίου


Recommended Posts

Στην πρώτη σου ανάρτηση μας είπες πώς το 2013 "εντάχτηκε" στο σχέδιο πόλης. Γιαυτό και ήξερες για τις αρτιότητες- παρεκκλίσεις κλπ, κλπ. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως υπάρχει Ρυμ. σχέδιο με όλα τα επακόλουθα αυτού. Τώρα μας λες πως δεν έγιναν ακόμη οι δηλώσεις ιδιοκτησίας. 

Εγώ όταν παραπάνω έγραψα πως αυτή η συνένωση, αν θα γίνε, δεν θα φτάσει στο μελετητή, σκεφτόμουν πως οι δηλώσεις ιδιοκτησίας έχουν ήδη γίνει.

Νομίζω πως σε αυτή την φάση το καλύτερο είναι να πας στον δήμο (ή σε όποια τέλος πάντων υπηρεσία ανέθεσε την μελέτη) και να πάρεις, από κάποιον συν. εκεί της τεχνικής υπηρεσίας, τις πληροφορίες που θες να πάρεις. 

Αν επάνω στους χάρτες υπάρχουν διάσπαρτοι κάποιοι κύκλοι, μέσα στους οποίους υπάρχουν, σε μορφή κλάσματος (π.χ. 01/ 08) αριθμοί και συγχρόνως σε κάθε αρχική ιδιοκτησία αναγράφεται και ένας 6ψήφιος ή 7ψήφιος αριθμός, τότε οι αρχικές ιδιοκτησίες ταυτοποιήθηκαν με τους κτηματικούς αριθμούς.

Μια βόλτα στην υπηρεσία, όπως κάναμε πριν τα "ιντερνέτια" και το φόρουμ "μηχανικός" και νομίζω πως θα λυθούν οι απορίες σου.  

    

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο είχα μείνει με την εντύπωση πως δεν είχε γίνει Κτηματογράφηση πρώτα. Αφύσικο βέβαια, αλλά έτσι μου είχε κολλήσει.

Όντως πρέπει να έχει γίνει όμως γιατί υπάρχουν οι κτηματικοί αριθμοί στη Π.Μ. 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχω γυρίσει όλες τις υπηρεσίες και η μια με στέλνει στην άλλη κάθε φορα (Δήμος, Πολεοδομία, Περιφέρεια). Οπότε επειδή δεν έβγαζα άκρη είπα να ρωτήσω και εδώ πέρα μια γνώμη.

Με βοηθήσατε πολύ πάντως. Ούτως ή άλλως, όπως με προβληματίσατε, έκανα και κάποιες άλλες σκέψεις και η συνένωση τελικά δεν μας συμφέρει καθόλου. 

Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.