Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωρικό-Επιφανειακό προσομοίωμα


 
BP_NTUA

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζουμε ένα χωρικό προσομοίωμα κατά την αντισεισμική μελέτη της κατασκευής (σε κάποιο στατικό πρόγραμμα).Ουσιαστικά βλέπω πως ο ευρωκώδικας 8 απαιτεί την χρήση χωρικού προσομοιώματος σε ορισμένες περιπτώσεις μη κανονικότητας.Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στον ΕΑΚ ή εκεί δουλευουμε πάντα με επιφανειακά προσομοιώματα κατά την εκάστοτε διεύθυνση μελέτης.Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

??!!!:shock:

 

Χωρικό πλαίσιο δεν έχει και ο ΕΑΚ?Επίφανειακά (επίπεδα εννοείς προφανώς) εφαρμόζανε οι παλιοί κανονισμοί που δεν υπήρχαν υπολογιστές.

Link to comment
Share on other sites

Eak 2000/ παρ.3.1.2:

Στην περίπτωση των κτιρίων, για την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου υπολογισμού χρησιμοποιείται, γενικά, χωρικό προσομοίωμα της κατασκευής.

 

Η χρήση επίπεδου προσομοιώματος επιτρέπεται έπειτα από σχετική τεκμηρίωση της αξιοπιστίας του.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα επομένως στα προγράμματα γίνεται ανάλυση του χωρικού προσομοιώματος και δεν ασχολείται καθόλου με το επίπεδο προσομοίωμα ακόμη και εάν υπάρχει κανονικότητα σε κάτοψη?.Σόρρυ για τις ερωτήσεις μου μπορεί να φαίνονται περίεργες αλλά ακόμη είμαι φοιτητής και ουσιαστικά επειδή τα πάντα λύνονται στο χέρι στο πολυτεχνείο χρησιμοποιούμε επιφανειακά προσομοιώματα επομένως δεν γνωρίζω τις αρχές βάσει των οποίων λειτουργούν τα προγράμματα.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαί ότι τη στατική επίλυση δεν θα τους πειράξει αν δεν την κάνεις στο χέρι...

Ίσως να το εκτιμήσουν κιόλας;)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ρωτάω περισσότερο για δική μου χρήση και όχι τόσο για το μάθημα. Άλλωστε είναι γνωστό πλέον πως στα μαθήματα μόνο κάποιες γενικές κατευθύνσεις δίνονται και απέχουν αρκετά από αυτά που εφαρμόζονται στην πράξη.

 

Μετατροπή από greeklish, acnt

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.