Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανέγερση μονοκατοικίας σε νησί


Axel2018

Recommended Posts

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, εδώ και κάποια χρόνια σκέφτομαι την ανέγερση μονοκατοικίας (μόνιμη κατοικία όχι εξοχικό) σε νησί όπου και μένω. Τα τετραγωνικά του σπιτιού θα είναι περίπου 65 (1 υ/δ, μπάνιο, σαλόνι-κουζίνα-τραπεζαρία ενιαίος χώρος). Από την εμπειρία που διαθέτετε 100.000 ευρώ θεωρείτε ότι φθάνουν για την ανέργεση του σπιτιού από το 0 μέχρι το 100 φόροι αμοιβές υλικά κλπ κλπ.). Το σπίτι να είναι πολύ καλής ποιότητας (καλά υλικά κλπ ) ώστε να μειώσουμε όσο το δυνατόν τις πιθανότητες ζημιών στο μέλλον. Το οικόπεδο δεν συμπεριλαμβάνετε μέσα στο συγκεκριμένο ποσό. 

Υ.Γ. πόσα ευρώ/τμ είναι περίπου μια πολύ καλή κατασκευή.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χοντρικά, στην ηπειρωτική Ελλάδα οι τιμές ανά τμ για μια τυπική μονοκατοικία είναι από 850 - 1000 € περίπου για κύριο χώρο κατοικίας.

Τώρα επειδή βρίσκεσαι σε νησί οι τιμές θα είναι λίγο τσιμπημένες προς τα πάνω, 10 με 15%.

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείς αν θα υπάρχει υπόγειο, ανοιχτοί ημιυπαίθριοι χώροι και άλλα, που αυξάνουν το συνολικό κόστος κατασκευής.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η κλίση του εδάφους, αφού η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε ιδιαίτερα επικλινή οικόπεδα είναι αρκετά κοστοβόρα. 

Χωρίς κάποια προμελέτη και χωρίς γνώση άλλων χαρακτηριστικών δε μπορούμε να σου δώσουμε σαφή απάντηση, αλλά μία πολύ χοντρική εκτίμηση.

Γενικά πιστεύω ότι τα 100.000 € είναι ένα οριακό ποσό, που θα σου επιτρέψει να κατοικήσεις στο σπίτι, αλλά το πιθανότερο είναι να χρειαστούν παραπάνω χρήματα, ώστε να έχεις μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας. Από νησί σε νησί, υπάρχει σχετική διαφοροποίηση στο κόστος. Άλλο το κόστος κατασκευής στην Μύκονο και άλλο πχ στην Κρήτη. Από εκεί και πέρα στην περίπτωσή σας θα εξέταζα και την περίπτωση ο φέρων οργανισμός της κατοικίας να ήταν από φέρουσα τοιχοποιία, που μπορεί να μειώσει και άλλο το κόστος, αλλά και να λάβει κάποια πλεονεκτήματα ως προς τα οικοδομήσιμα τμ. Χονδρικά, το ποσό που αναφέρετε φαίνεται να επαρκεί.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.