Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό σε ΙΚΑ (για πρακτική)


Giorgos1987

Recommended Posts

Χρειάζομαι έναν αριθμό μητρώου ΙΚΑ τον οποίον μου ζήτησαν για την πρακτική μου στο ΤΕΙ. Από οτι κατάλαβα πρέπει να ανοίξω έναν λογαριασμό στο ΙΚΑ. Ξέρει κανείς τι δικαιολογητικά θα χρειαστώ για να ανοίξω έναν τέτοιο λογαριασμό ?

Link to comment
Share on other sites

Στην αιτηση που θα παρεις απο το ΙΚΑ θα εχει και τα δικαιολογητικα που χρειαζεται..... φωτοτυπια ταυτοτητας, ενα λογαριασμο σπιτιου και κατι ακομα.

Αλλα πρωτα δε θα πρεπει να σε εχει προσλαβει καποιος?

Ποιος θα ειναι ο εργοδοτης σου για το ΙΚΑ?

 

Οποτε εργοδοτης-προσληψη στον ΟΑΕΔ και μετα ΙΚΑ

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω μέσα στη σχολή μου πρακτική τα χρήματα θα τα δίνει ο ΟΑΕΔ απλά μου έδωσαν από την γραμματεία ένα έντυπο που λέει απάνω να συμπληρώσουμε αριθμό μητρώου ΙΚΑ και μου είπαν οτι πρέπει να πάω εγώ να κάνω έναρξη για το ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεις λεγοντας πρακτικη μεσα στη σχολη? Τι θα κανεις δηλαδη?

Παντως αν πας στο ΙΚΑ θα τα βρεις.... δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.... απλα να θυμασαι μετα να δινεις και τις εισφορες (νομιζω 8 ευρω το μηνα) μεχρι να τελειωσει η πρακτικη σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα κάθομε μέσα σε ένα εργαστήριο απλά δεν θα κάνω κάτι το σπουδαίο,γιατί από τον κατάλογο με τις ιδιοτικές εταιρίες που μας έδωσαν δεν βρήκαμε κάποια που να θέλει φοιτητές για πρακτική.

 

Αυτό για τις εισφορές θα το ρωτήσω. Μας είπαν να ανοίξουμε και έναν λογαριασμό σε τράπεζα για να μας βάζει τα χρήματα ο ΟΑΕΔ μέσα. Πάντως δεν ξέρω πόσο είναι οι εισφορές. Για τον ιδιοτικό τομέα βρήκαμε οτι οι εισφορές είναι το 2% του μισθού που θα πρέπει να μας δίνουν (651*2%), αλλά στο δημόσιο θα μας δίνουν 170 ευρώ οπότε η εισφορά είναι ελάχιστη.. αλλά οκ θα ρωτήσω να δω.

Link to comment
Share on other sites

Από όσο γνωρίζω πρέπει ο φορέας που κάνεις την πρακτική να σου δώσει μία βεβαίωση ότι κάνεις την πρακτική σου εκεί και πρέπει να εκδόσεις αριθμό μητρωου.

Και νομίζω πως με αυτήν την βεβαίωση και με μία φωτοτυπια της ταυτότητας σου είσαι κομπλέ...

Πηγαίνε και τα χαρτία σου στο ΙΚΑ της περιοχής σου και θα σου πουν.. Απλά πρέπει να περιμένεις στην ουρά..

Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλ. αλλά δεν μου απαντούσαν για τα δικαιολογητικά με ρωτούσαν πρώτα σε ποιο ΙΚΑ ανήκω και μόλις μου είπαν που ανήκω μετά μου έκλεισαν το τηλέφωνο.

Έμαθα τελικά τι χρειάζομε και πήγα στο ΙΚΑ που ανήκω αλλά δεν δέχτηκαν την σύμβαση πρακτικής που τους έδειξα γιατί δεν ανέφερε επάνω τις ημερομηνίες απασχόλησης και την έσκισαν κιόλας,δυστηχώς έτυχε και μου έδωσαν από τη σχολή κάποια παλιότερη σύμβαση που δεν έγραφε ημερομηνίες. Τελικά κατάφερα και έβγαλα μια νέα σύμβαση που γράφει τις ημερομηνίες,αν δεν την δεχτούν πάλι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει,γιατί αν δεν βγάλω αριθμό μητρώου ΙΚΑ μέχρει την Τετάρτη μου είπαν από την γραμματεία οτι θα πληρώσει κάποιο πρόστημο το ΤΕΙ.

 

Έχω απογοητευτεί πολύ με αυτή την γραφειοκρατικη διαδικασία της πρακτικής,και η σύμβαση αυτή για να την βγάλω από την σχολή έχει επάνω τέσσερεις σφραγίδες και υπογραφές. Τώρα αυτή που θα πάω στο ΙΚΑ θα την περάσω από το scanner μου πρώτα. Όταν ειπα στον καθηγητή οτι την έσκισαν στο ΙΚΑ μου είπε αν είναι να έρθει και αυτός εκεί να τους τα ψάλλει γιατί δεν πάνε καλά οι άνθρωποι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.