Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρειάζεται Μελέτη Θέρμανσης ?


Lefteris_Civil

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί...

 

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.

Πρόκειται να εκπονήσω μελέτη διώροφης (ισόγειο+όροφος) κατοικίας (μεζονέτα) χωρίς υπόγειο, συνολικής δόμησης περίπου 79,5 τ.μ. (39.5 ανά όροφο περίπου). Η ερώτηση μου είναι αν για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω κτιρίου απαιτείται μηχανολογική μελέτη θέρμανσης. Υπάρχουν κάποια όρια με βάση τα τ.μ. ?

 

Όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ειμαί φοιτητρία και ο καθηγητής μας στο μάθημα τον Η/Μ μας είπε ότι η μέλετη θέρμανσης είναι απαραίτητη για να εκδοθεί οικοδομική άδεια, όπως και η μέλετη θερμομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Τωρά δεν το έχω ψάξει από ότι μας είπε σου απαντάω.

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εναρξη εφαρμογης 16/5/1997 (άρθρο 25 Κ.Κ. ΦΕΚ 380 Δ'/16-6-97)

Σε κτίρια με όγκο μεγαλύτερο από 1300 m3 και δόμηση μεγαλύτερη από 300 m2 ή ανεξάρτητα από τα προγενέστερα κριτήρια σε κτίρια με περισσότερους από τρείς (3) ορόφους (Η pilotis εκτιμάται ως όροφος)

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 25

 

Υποχρέωση υποβολής Μελετών Υδραυλικών και

Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων

 

1. Σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση νέου ή προσθήκη κατ'επέκταση ή καθ'ύψος υφισταμένου κτιρίου, συνολικού όγκου μεγαλυτέρου των οκτακοσίων κυβικών μέτρων (800 κ.μ.), ή ανεξάρτητα του όγκου σε περίπτωση κτιρίου με περισσότερους από έναν (1) ορόφους, απαιτείται η υποβολή μελέτης των υδραυλικών εγκαταστάσεων, που προβλέπονται για τη λειτουργικότητα του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών.

 

2. Σε περίπτωση αίτησης για χορήγηση οικοδομικής άδειας, για την ανέγερση νέου ή προσθήκης κατ'επέκταση ή καθ'ύψος υφισταμένου κτιρίου, συνολικού Σ.Δ. μεγαλύτερου των 1.300 κυβικών μέτρων και ανεξάρτητα του όγκου σε περίπτωση κτιρίου με περισσότερους από τρεις (3) ορόφους, απαιτείται η υποβολή όλων των μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που προβλέπονται στο κτίριο καθώς και δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών.

 

3. Στο συνολικό όγκο του κτιρίου δεν προστίθεται ο όγκος των υπογείων χώρων. Προσμετράται όμως ολόκληρος ο όγκος του ελεύθερου χώρου pilotis καθώς και των ημιυπαιθρίων χώρων του κτιρίου.

 

4. Για τις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων ή για τμήματα κτιρίων με ειδική χρήση απαιτείται η υποβολή και κάθε άλλης μελέτης η οποία επιβάλλεται από τις ειδικές διατάξεις που διέπουν την ειδική χρήση, καθώς και η σχετική δήλωση επίβλεψης των εργασιών αυτών."

 

Το παραπάνω μέσα σε " " άρθρο 25 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την υπ'αριθμ. 52701/ 31.3/16.5/1997 (ΦΕΚ 380 Δ') Απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Οπως να συμπληρώσω πως θα πρέπει όγκος και δόμηση να είναι και τα δύο μεγαλύτερα των δύο ορίων.

Και επίσης τα ίδια ισχύουν για όλες τις ΗΜ μελέτες.

 

υ.γ. Το έχω ξαναπεί πως είμαι υπέρ του να μην υπάρχει ο παραπάνω περιορισμός και να απαιτούνται παντού όλες οι μελέτες

 

-----edit

Tελικά αργώ πολύ να γράψω :)

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 25

Υποχρέωση υποβολής Μελετών Υδραυλικών και

Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων

 

Η περίπτωση 1. αναφέρεται στις μελέτες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Link to comment
Share on other sites

Έαν το κτίριο σου δεν είναι κατοικία και είναι π.χ. αποθήκη ή βιοτεχνία η πολεοδομία το θεωρεί ειδικό κτίριο και ζητάει όλες τις μελέτες ανεξαρτήτως τετραγωνικών και ορόφων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.