Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελίωση πεδίλων σε νερό σε μεταλλικό κτήριο.


 
ChristosG

Recommended Posts

γενικά δεν ειναι να μπλέκεσαι σε μελέτες άλλων. απο την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω κάποιοι πως την έχουν δει. πάνε τα σκανε αλλού και μετά σε ρωτάνε για συμβουλές? ρε ουστ

 

και ακόμη πιο πέρα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

Το κατεξοχήν ελεύθερο επάγγελμα δεν το εξασκώ πια εδώ και 10 χρόνια (οιωνεί μισθωτός με μπλοκάκι ΑΠΥ σε εταιρείες). Επιπρόσθετα, και να το εξασκούσα ακόμα, δεν έκανα και δεν κάνω ποτέ δουλειές με συγγενείς και κολλητούς φίλους, έπαθα και έμαθα, όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο thread.

Απλά, το συγγενικό μου πρόσωπο, εκμεταλλευόμενο την εμπειρία μου, προφανώς προσπαθούσε να "ελέγξει" τον στατικό της αδείας, μέχρι το σημείο που τα "μπικικίνια" μπήκαν στη μέση, όπου προφανώς "πέρασε" και η "φθηνότερη" άποψη του συναδέλφου. Γι' αυτό φίλε @ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ δεν ήρθα σε επαφή με τον συνάδελφο στατικό της αδείας, για να μη δώσω επέκταση από την πλευρά μου στον επιχειρούμενο "έλεγχο" του συναδέλφου.

Τις δικές μου εκτιμήσεις-συμβουλές δεν τις έδωσα χωρίς να ερωτηθώ, δεν ζήτησα σχέδια για να εκφέρω γνώμη, αλλά μου τα έφεραν και μου τη ζήτησαν. Ακόμα, όταν έδινα αυτές τις εκτιμήσεις-συμβουλές, είχα πάντα υπόψη μου όσα έχω δει, ακούσει, εφαρμόσει και συναντήσει στο επάγγελμα τόσα χρόνια και επιπλέον είχα πάντα στο μυαλό μου ότι αυτές τις εκτιμήσεις-συμβουλές θα τις εφάρμοζα αν κατασκεύαζα το δικό μου σπίτι.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας που επενδύει χρήματα για να κατασκευάσει το δικό του σπίτι που θα βάλει το κεφάλι του και τα παιδιά του μέσα και που ανήκει στον ευρύτερο κύκλο του επαγγέλματος (μηχανολόγος μηχανικός) κάνει ότι καταλαβαίνει.

Τέλος, για να πω την αλήθεια, το post το έγραψα περισσότερο για να μοιραστώ μαζί σας τον "πόνο" μου, ψυχανάλυση δηλαδή, όπως έχει γράψει παλιότερα και ο rigid_joint. Και σας ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. Συντονιστές, υπεσυντονιστές, κλπ., τι οφείλω για την ψυχανάλυση? Ο @TheoTDM900 γνωρίζει που αναφέρομαι.

--------------------------------------------------

edit: Sorry rigid_joint, διόρθωσα.

Link to comment
Share on other sites

η επανάσταση δεν ξεκινά από τα φόρουμ και μάλιστα όταν έχουν περάσει τα χρόνια που βράζει το αίμα.

τα φόρουμ ειναι για λέμε το πόνο μας και για δωρεάν ψυχανάλυση

και αυτό που λες για ψυχανάλυση μόνο ως χιούμορ μπορεί να εννοηθεί φαντάζομαι.....καθώς ο τζάμπας πέθανε....και χρωστάς πολλές εκατοντάδες ευρώ εσύ και ο ζάβι :P.

 

Τέλος, για να πω την αλήθεια, το post το έγραψα περισσότερο για να μοιραστώ μαζί σας τον "πόνο" μου, ψυχανάλυση δηλαδή,.

ειναι δωρεάν για τους συναδέλφους, το έχω τσεκάρει παλιότερα

Link to comment
Share on other sites

Lakis Bidis με κάλυψες πλήρως.

Σαν γενική παρατήρηση θέλω να πω ότι πάντα πρέπει να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας, είτε είναι για δουλειά που χάλασε και ήρθαν σε εμάς, είτε απλά τσεκάρουν. Στην δέυτερη περίπτωση καλό θα είναι να πούμε απλά το πως θα το κάναμε εμείς και όχι να σχολιάσουμε τους άλλους. Αν θέλουμε να σχολιάσουμε οφείλουμε πρώτα να επικοινωνουμε μαζί τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας σχετικά με θεμελίωση μεταλλικού κτιρίου σε έδαφος χαλαρό (προσχώσεις). Βρισκόμαστε σε απόσταση σχετικά μικρή από τη θάλασσα και το φυσικό έδαφος είναι περίπου 50cm κάτω από τη στάθμη του δρόμου => υδροφόρος ορίζοντας ανεβασμένος.

θα γίνει υπερύψωση του κτιρίου περίπου 1 μέτρο από τον δρόμο.

Υποστυλώματα θα έχω μόνο περιμετρικά του κτιρίου.

Σκεφτόμουν να προτείνω περιμετρικό τοιχίο - θεμελίωση.Εσωτερικά να γίνει επίχωση και μετά να κατασκευαστεί το δάπεδο από σκυρόδεμα.Αρκεί αυτή η θεμελίωση ή θα χρειαστώ γενική κοιτόστρωση. Η επιφάνεια του κτιρίου είναι 1000m2 και όπως καταλαβαίνεται δεν με συμφέρει να προχωρήσω σε τέτοια λύση αν δεν χρειάζεται.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.