Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στο περιβάλλον


panagicd

Recommended Posts

Καλησπέρα, και συγγνώμη αν το συγκεκριμένο θέμα έχει ήδη απαντηθεί ή βρίσκεται σε λάθος section.

Είμαι νέος απόφοιτος πολιτικός μηχανικός, και παρόλο που είχα επιλέξει τον κατασκευαστικό τομέα στη σχολή, σκέφτομαι την εξειδίκευση και ενασχόληση με περιβαλλοντικά/ενεργειακά ζητήματα. 
Παρ'όλα αυτά, δεν μπορώ να βρώ πως θα γίνει αυτή η εξειδίκευση είτε εργασιακά, είτε σε επίπεδο συνέχισης σπουδών. Υπάρχουν ένα σωρό μεταπτυχιακά που μου φαίνονται παραπάνω εξειδικευμένα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει.
Μου φαίνονται ενδιαφέροντα και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, τα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλα κι επεξεργασία λυμμάτων ή ανάλυση ρύπων.
Διαβάζω ότι γενικά είναι ένας τομέας με αρκετές προοπτικές και ζήτηση, αν κι εγώ, τουλάχιστον στην δική μου αναζήτηση και αγγελίες, βλέπω το αντίθετο.
Είναι αρχικά εξειδίκευση του πολιτικού ή μπαίνω σε χωράφια μηχανικών περιβάλλοντος;
Οποιαδήποτε συμβουλή  για το πώς να στραφώ προς αυτήν την κατεύθυνση καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι εξειδίκευση κανενός, ο κλάδος είναι διεπιστημονικός και η εξέλιξη που θα έχει ο καθένας μοναδική.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι δε γίνεται να τα κάνεις όλα μαζί όσα περιέχει ο όρος περιβάλλον: ενέργεια, βιοκλιματική, σκουπίδια, λύματα κλπ γιατί το καθένα μπορεί να απέχει πάρα πολύ από το άλλο. Βεβαίως μπορεί να μεταπηδήσεις με τον καιρό σε κάτι νέο, κατόπιν περαιτέρω εκπαίδευσης.

Ο τομέας έχει μεγάλη ζήτηση απλά αυτή δε θα βγει στην αναζήτηση μέσω αγγελιών κλπ. Η δουλειά είναι επιστημονική και συχνά τα έργα αναλαμβάνονται απευθείας από τα πανεπιστήμια. Άρα λοιπόν ξεκινάς από εκεί. Η αρχή θα μπορούσε να γίνει με το σχετικό μεταπτυχιακό των πολιτικών μηχανικών, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο σε εξυπηρετεί καλύτερα. Συχνά οι επαγγελματίες του χώρου αυτού έχουν και δεύτερο βασικό τίτλο, περισσότερα του ενός μεταπτυχιακά και φυσικά διδακτορικό.

Edited by georgios_m
  • Thanks 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.