Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόστιμα σε οικοδομή της οποίας η άδεια ακυρώθηκε με απόφαση Διοικ. Εφετείου


Recommended Posts

Αγαπητοι φιλοι και συναδελφοι

Καλη Ανασταση

 

 

Το 2007 εβγαλα πολεοδομικη αδεια ανεγερσης καταστηματων 365,00 Μ2 και 150,00 Μ2 υπογεια

Η αδεια μου ακυρωθηκε με αποφαση του Διοικ Εφετειου με το αιτιολογικο οτι η Πολεοδομια ενω ειχε καταγγελια απο γειτονα μου οτι ο δρομος που εμφανιζω σε ενα απο τα ορια της ιδιοκτησιας μου δεν ειναι δρομος αλλα οικοπεδο του, δεν προεβη σε επαρκως αιτιολογημενη κριση.

Τα τραγικα της υποθεσεως ειναι δυο..

Α)Το Εφετειο για ενα τμημα δρομου εξω απο το ακινητο μου το οποιο επηρεαζει το Δ κατα 15,00 Μ2 ακυρωνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αδεια

Β)Η Πολεοδομια για διαφορους λογους αν και ειναι υποχρεωμενη απο το Νομο ΑΔΥΝΑΤΕΙ να προβει εστω και τωρα σε αιτιολογημενη κριση (ενας λογος εινια οτι εχει εκδωσει στη περιοχη αδειες και με δρομο και χωρις !!!)

Για τα παραπανω εδω και ενα χρονο εγω εχω διακοπη εργασιων και η πολεοδομια δεν μπορει να με παει ΣΧΟΠ με τον 1512 αφου δεν μπορει να εισηγηθει οτι ο δρομος υπαρχει (βεβαια ουτε οτι δεν υπαρχει εισηγηται!!)

Μου προτεινουν λοιπον να παω με αναθεωρηση αδειας και να "διορθωσω" το Δ στη χειροτερη δυνατη εκδοχη(οτι δεν ειναι δρομος) . Μεχρι εδω καλα , μου επιβαλλει ομως προστιμα πολλων χιλιαδων Ευρω για το συνολο της κατασκευης και οχι για το αμφισβητουμενο τμημα , με το σκεπτικο οτι το Διοικ. Εφετειο ακυρωσε την Αδεια στο συνολο της και οχι στο επιμαχο τμημα ...

Φανταζεστε σε τι κατασταση βρισκομαι,καθε βοηθεια η προταση καλοδεχουμενη

 

Με εκτιμιση

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ panosmon, η υπόθεσή σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Οποιαδήποτε κρίση απο το ιντερνετ θα είναι παρακινδυνευμένη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σας ο οποίος θα σας ενημερώσει υπεύθυνα.

Link to comment
Share on other sites

2007 βγάζεις άδεια

 

200? γίνεται η διακοπή εργασιών ?

 

Σε τι στάδιο ?

 

Υπήρξαν ασφαλιστικά ?

 

Πότε γνωμοδότησε το Διοικ Εφετειου ?

 

 

κάπως δεν μου τα λες καλά με τις ημερομηνίες !!!!

 

Εκτός και αν εσύ κατασκεύαζες με βιασύνη μπας και τα καταφέρεις !!

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βοηθήσουν πολύ.

 

Και προφανώς μιλάς για επαρχία εεε ??

Link to comment
Share on other sites

Το 2007(Χειμωνας) βγήκε η άδεια και το 2008 (ανοιξη) έγινε η ακυρωση αδειας απο το Διοικ. Εφετειο,ειχε βεβαια προηγηθει και διακοπη εργασιων (ΠΑΣΧΑ 2007) υπο μορφη προσωρινων μετρων απο το Διοικ Εφετειο την οποια κερδισα οταν εκδικαστηκε

Επαρχια ναι..

Το σκεπτικο της αποφασης ακυρωσης ειναι πως επειδη σε ενα τμημα του οικοπεδου υπαρχει ενας δρομος τον οποιο διεκδικει για δικο του ο γειτονας (οχι εγω) η Πολεοδομια πριν εκδωσει την αδεια μου (αφου ειχε καταγγελια του γειτονα στα χερια της) επρεπε να προβει σε παρεμπιπτοντα ελεγχο και να καταληξει σε επαρκως αιτιολογημενη κριση..

Ε αυτο η Πολεοδομια αδυνατει να το πραξει γιατι φοβαται πως οποιαδηποτε κριση της θα ειναι δεσμευτικη σε ενα μελλοντικο δικαστηριο ..

Link to comment
Share on other sites

Το 2007(Χειμωνας) βγήκε η άδεια και το 2008 (ανοιξη) έγινε η ακυρωση αδειας απο το Διοικ. Εφετειο,ειχε βεβαια προηγηθει και διακοπη εργασιων (ΠΑΣΧΑ 2007) υπο μορφη προσωρινων μετρων απο το Διοικ Εφετειο την οποια κερδισα οταν εκδικαστηκε

Επαρχια ναι..

 

μάλλον εννοείς Πάσχα 2008 ?

 

Και ποια η γνωμοδότηση της πολεοδομίας κατά την εκδίκαση στο Εφετείο ?

 

Το ΤΕΕ δεν όρισε πραγματογνώμονα ? ποια η θέση του και έκθεση ?

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ δεν εκληθη να πάρει θέση , η Πολεοδομία της οποίας η διοικητική πράξη βρέθηκε υπό αίρεση (δηλαδή η άδεια ) δήλωσε μέσω δικηγόρου ότι έκανε παρεμπόπτοντα έλεγχο και ορθώς κατέλεξε να εκδώσει την άδεια.Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τη θέση της πολεοδομίας και έκρινς πως η κρίση της δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς ως ώφειλε .Κι αυτό γιατί η πολεοδομία είχε μία θέση του στυλ "Τυπικά ήταν εν τάξει η μία πλευρά (βεβαίωση Δημάρχου-Συμβόλαια-παλαιότερες άδειες κλπ) αλλά και η άλλη πλευρά έχει στοιχεία (παλαιότερες άδειες).Να πάνε στα δικαστήρια να βρούνε λύση"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.