Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαρακτηρισμός ΑΔ. Αποδεκτή εν μέρη απόφαση : η έκταση φέρει στοιχεία αγροτικής δραστηριότητας


Marina Arvaniti

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών)

καλησπερα ,μολις ελαβα την αποφαση απο το δασαρχειο μετα απο ενα χρονο αναμωνης στην οποια χαρακτηρισαν το αγροτεμαχιο μου ΑΔ ..ΛΟΓΙΚΑ ΤΩΡΑ,παω δικαστηριο για αγωγη κατα του δημοσιου..ποσες πιθανοτητες εχω να το κερδισω...στην Α αναρτηση κτηματολογιου ηταν καθαρα δικο μου,ξαφνικα εγινε δασικο και αυτοματα στην τριτη αναρτηση εγινε και δημοσιο,εχω συμβολαιο γονικης παροχης απο το 2007 που αναγραφει την κατοχη του οικοπεδου απο χρησικτησια που του το εδωσε ατυπα ο παππους το 1969,τοπογραφικο διαγραμμα απο το 2006 και το 2017 . δηλωμενο στο Ε9 απο το 2007 . αν τελικα το κερδισω θα μπορω να χτισω η θα ειναι μονο για καλιεργεια? ακσιζει τελικα να το διεκδικησω η θα δωσω ενα καρο λεφτα σε αγωγες δικηγορους τζαμπα? ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση!!!

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχουν παλαιοί τίτλοι (περίπου προ του 1940), και δεν φαίνεται στις α/φ ως αγροτική έκταση από παλιά, δεν έχεις καμία πιθανότητα να το κερδίσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Marina ArvanitiArvanitiArvanitiAArv

Καλημέρα.

Αν η γη έχει αξία, τότε αξίζει να το προσπαθήσεις.

Αν δεν έχει, τότε είναι μάλλον άσκοπο.

Με τον όρο αξία εννοούμε όχι την συναισθηματική, αλλά την οικονομική. Δηλαδή αν πρόκειται για φιλέτο σε καλή θέση που τα κοντινά του ακίνητα έχουν υψηλή αγοραστική αξία, τότε ναι αξίζει.

Τίτλος Χρησικτησίας από δημόσια έκταση είναι δύσκολη περιπτωση πλέον. Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Και αυτοί που πρόλαβαν, το πρόλαβαν επειδή μεταπώλησαν μαζικά.

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εδώ συνάδελφε, μιας και αναφέρεσαι σε ενεστώτα χρόνο θα ήθελα, αν μου επιτρέπεις, να προσθέσω και τον μέλλοντα, καθώς, ουκ ολίγες φορές το έχουμε δει και αυτό, ακίνητα μηδενικής αξίας (στο παρελθόν και παρόν) να αποκτούν σε μια νύχτα (που λέει ο λόγος) μεγαλύτερη αξία.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, civil-exa said:

εδώ συνάδελφε, μιας και αναφέρεσαι σε ενεστώτα χρόνο θα ήθελα, αν μου επιτρέπεις, να προσθέσω και τον μέλλοντα, καθώς, ουκ ολίγες φορές το έχουμε δει και αυτό, ακίνητα μηδενικής αξίας (στο παρελθόν και παρόν) να αποκτούν σε μια νύχτα (που λέει ο λόγος) μεγαλύτερη αξία.

Εννοείται ότι επιτρέπεται να προσθέτουμε απόψεις.

Ωστόσο η δική.μου εικόνα είναι ότι αν δεν πρόκειται για περιοχές που ενδεχομένως να μπουν σε σχέδιο πόλης άμεσα, ή περιοχές εκτός σχεδίου που έχουν κάποια ξεχωριστή θέση στο χάρτη (θέα, κοντινή απόσταση από θάλασσα, ή κάποιο άλλο πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό), τότε δεν πρόκειται να αποκτήσουν στο πολύ κοντινό μέλλον αξία με τεχνητό τρόπο. 

Διότι ακόμα κ αν πρόκειται άμεσα να μπουν στο σχέδιο πόλης, τότε η Π.Ε. θα ολοκληρωθεί σε καμία 40ρια χρόνια. Επίσης αν μιλάμε για εντελώς εκτός σχεδίου, τότε η οικοδομησιμοτητα με όμορα δασικά είναι πόνος να την κατοχυρώσεις.

Επομενως αν το ακίνητο της κυρίας που θέτει το ερώτημα δεν είναι ξέρω γω 5 στρέμματα με πρόσωπο σε κανονική οδο, χωρίς να έχει πεύκα μέσα του και ρυάκια, τότε δεν κάνει για τα επόμενα 50 χρόνια ούτε για να καλλιεργεις ραπανάκια. Ακόμα και χρυσό να βρεις σκάβοντας, είναι περιουσία του κράτους. Τέλος, ακόμα και για πριβέ πικνικ υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις χιλιάρικα στα δικαστήρια για να κατοχυρωνεις χρησικτησιες του 1960. Προσωπικά εγώ 2 κανονικά ακίνητα με τίτλους αγοραπωλησίας του 1930 επέλεξα να τα χάσω χωρίς να κάνω καμιά ενέργεια, λόγω του ότι βγήκαν στις αεροφωτογραφίες του 1965 δασικά. Και βγήκαν δασικά γιατί ο παππούς μου είχε την καταπληκτική ιδέα να φυτέψει κυπαρισσια γιατί του άρεσαν, και το 1965 αυτά φούντωσαν.

Από την άλλη ομως, αν το.δουμε επενδυτικά το θέμα, ίσως αν έριχνε κάποιος 5-10 χιλιάρικα σήμερα μπορεί σε 100 χρονιά να αξίζουν πολλαπλάσια. Άρα δεν διαφωνώ εντελώς μαζί σου, απλά λέω ότι εγώ με την υπάρχουσα κατάσταση δεν θα τα έριχνα.

Την καλημέρα μου

Edited by [email protected]
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.