Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα - Οικοδομησιμότητα Οικοπέδου


Recommended Posts

Αυτό το λένε στις πολεοδομίες γιατί δεν γνωρίζουν πως είναι η πράξη 50/0.7 = περίπου 72μ².

Μου έτυχε ακριβώς το ίδιο και όταν του είπα πως δεν είναι 72μ² αλλά 71.43μ² με λέει "πως το υπολόγισες?" οπότε κατάλαβα πως δεν γνώριζε ότι το 72μ² δεν είναι 72μ² αλλά περίπου 72μ².

Τώρα με τα δεκαδικά θα ασχολούμαστε??, μόνο αν ο Η/Χ είναι 2.51 (μετά από αφαιρέσεις και προσθέσεις άλλων διαστάσεων το ανακάλυψε το λάθος) είναι μεγάλο πρόβλημα!!!!

Αι σιχτίρ, ευτυχώς έρχεται 3ημερο και θα σταματήσω να τους βλέπω για 3 μέρες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα και με τους προγράψαντες, από πλευράς γεωμετρικών δεδομένων καλύπτεις το όριο του οικοδομήσιμο τμήματος του οικοπέδου. Ελπίζω να μην έχεις πρασιά μπροστά....

Από τίτλους όμως ..... πως πας?? Έχεις τις προϋποθέσεις για ένταξη στο άρθρο 27 (25)???

Link to comment
Share on other sites

γεία σε όλους, στην πολεοδομία του δήμου όταν ρώτησα ποιά είναι η μέγιστη κάλυψη σε ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα εντός σχεδίου μου είπαν ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2831/2000 αρ.8 παρ.4 και επείδη ισχύε σύστημα δόμησης παλαίο συνεχές και μετά πανταχόθεν ελεύθερο η δόμηση προκύπτει ως ο μέσος όρος αυτών, δηλαδή (70%+50%)/2=55%.ισχύει αυτό? ξέρει κανένας κάτι μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ανεβάζοντας το εν λόγω αρθρό?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν μας τα λές καλά?

Με το ΓΟΚ ΄85 καταργήθηκε το πανταχόθεν ελεύθερο σύστημα δόμησης.

Εκεί, στις περιοχές όπου ίσχυε το πανταχόθεν, ο μέγιστος συντελεστής κάλυψης είναι 40% εκτός αν από το οικείο διάταγμα ρυμοτομίας ορίζεται μικρότερος.

Κατ' εξαίρεση και μόνο για κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας το ποσοστό κάλυψης μπορεί να φθάσει το 70% και όχι παραπάνω από 120τμ.

Αυτά που αναφέρεις περίπου κι όχι έτσι όπως τα έχεις έχουν να κάνουν σε περιπτωση που έχεις οικόπεδο με πρόσωπο σε δύο κοινόχρηστους χώρους όπου ισχύουν διαφορετικοί Σ.Δ

Link to comment
Share on other sites

Grtopo μάλλον έχεις δίκιο, δεν πρέπει να έχω παραθέσει τα σωστά στοιχεία γιατί μου τα είπαν εν τάχει, για ένα θέμα που δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος, θα το ξαναψάξω λεπτομερώς και θα επανέλθω, ευχαριστώ πάντως και συγνώμη για τις ανακρίβειες.

Link to comment
Share on other sites

Gusdinos,

Διορθώνω : Σύμφωνα με το άρθρο 8, παρ.4 του ΓΟΚ :" Σε οικόπεδο με περισσότερα από ένα πρόσωπα σε κοινόχρηστους χώρους, όπου ισχύουν διαφορετικά ποσοστά κάλυψης, εφαρμόζεται σαν ποσοστό κάλυψης του όλου οικοπέδου ο αριθμητικός μέσος των ποσοστών κάλυψης."

Και αυτό είναι ανεξάρτητο από το μήκος των προσώπων σε αυτούς του χώρους.

Άρα αν στον ένα δρόμο σου δίνει κάλυψη 50% και στον άλλο 70% ως ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου που βλέπει σε αυτούς τους κοινόχρηστους είναι (70+50)/2=60%.

Συγνώμη για την 1η απάντηση.:oops:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.