Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό


jackpot

Recommended Posts

Λοιπόν για να βοηθήσω και εγώ λίγο, μιας και έχω σπουδάσει Γερμανία (οχι απλά μεταπτυχιακό,αλλά πτυχίο στους πολιτικούς μηχανικούς).

Αν δεν περάσεις ένα μάθημα μέχρι 3 φορές σε πετάνε ΕΞΩ από το πανεπιστήμιο. Άσχετα αν είσαι στο δεύτερο έτος ή στο πέμπτο. Και επίσης δεν μπορείς να ξεκινήσεις τις ίδιες σπουδές σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο της Γερμανίας, γιατί πλέον σε θεωρούν ακατάλληλο γι' αυτό το επάγγελμα (Το λέω, μήπως κάποιος πεί πως επειδή ξέρει ήδη αρκετά πράγματα θα τα ξανακάνει και θα του φανούν πιο εύκολα). Επίσης είχαμε πάρα πολλές εργασίες για να μπορέσουμε να δώσουμε το κάθε μάθημα. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως έχουμε πάνω από 50 εργασίες για τα δύο πρώτα χρόνια, που είναι το προδίπλωμα. Αν δεν πάρεις το προδίπλωμα δεν μπορείς να συνεχίσεις για το δίπλωμα. Έτσι λοιπον αν σου μένει μία εργασία, δεν μπορείς να δώσεις το μάθημα και κατ' επέκταση να πάρεις το προδίπλωμα και να συνεχίσεις. Για το ΚΑΘΕ μάθημα κάνεις εγγραφή για τις εξετάσεις. (Σημείωση: Οι εξετάσεις είναι ΜΟΝΟ 2 φορές τον χρόνο. Έτσι λοιπόν αν κοπείς τον Ιούλιο, το μάθημα αυτό θα το έχεις και στο άλλο εξάμηνο. Δεν υπάρχει εξεταστική Σεπτεμβρίου.) Αφού, λοιπόν, κάνεις την εγγραφή για το μάθημα, ΠΡΕΠΕΙ μέσα σε διάστημα 2 ετών (4 εξεταστικές) να το έχεις περάσει, αλλιώς σε πετάνε έξω. Χρονικά το λέω αυτό, γιατί μπορεί να έχεις δώσει το μάθημα 2 φορές μόνο και να μην το έχεις περάσει. Θεωρητικά έχεις ακόμα μία ευκαιρία, αλλά ααν φέρεις π.χ. χαρτί από γιατρό τις άλλες δύο φορές (εξεταστικές) θα σε πετάξουν έξω επειδή έχεις υπερβεί τα δύο χρόνια.

Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά σκληρό το σύστημά τους,αλλά αν διαβάζεις (σχεδόν) κάθε μέρα είσαι οκ.

Αν επαναπαυθείς στα ελληνικά δεδομένα φοιτιτικής ζωής....τότε την έβαψες.....

Ούτε παίζει το να πιάσεις καθηγητή. Αν είσαι οκ στο γραπτό σου σε περνάνε. Είναι ακριβοδίκαιοι. Το λέω γιατί άλλοι Έλληνες φοιτιτές κοβώντουσαν για 1 μονάδα και δεν τους την έδιναν, ούτε με επανεξέταση του γραπτού τους.

Αυτά προς το παρόν

Ό,τι άλλο θέλετε, με ρωτάτε άφοβα

Cu

Panos

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.