Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάτος αγροτικού δρόμου


Recommended Posts

Προσφατα αγορασα οικοπεδο εκτος σχεδιου. ΤΟ οικοπεδο συνορευει με αγροτικο δρομο οπου στο τοπογραφικο μου δεν εμφανιζοταν το πλατος του.Ο αγροτικος δρομος χωριζει τα εντος απο τα εκτος σχεδιου οικοπεδα.Εβγαλα αδεια μικρης κλιμακας για περιφραξης . Απεναντι μου υπαρχει κτισμα με αδεια οικοδομης γιατι ειναι εντος σχεδιου. Ο γειτονας εχει φτιαξει τις μαντρες του και με υποχρεωνει να μπω μεσα ώστε το πλατος του δρομου να ειναι 4 μετρα,και ο ανθρωπος εχει αφησει τα μετρα ως οφειλε . Ο ιδιος εχει τοπογραφικο απο το 1986 που εμφανιζει το δρομο 4 μετρα, επιπλεον ο αγροτικος δρομος ειναι παραλληλος(εφαπτεται) με κεντρικο επαρχικο δρομο πλατους 8 μ βαση πολεοδομικου σχεδιου.Ο γειτονας υποστηριζει αφου ο αγροτικος δρομος ειναι τα ορια του οικισμου εχει συγκεκριμενο πλατος , ο δημος δε μου δινει σαφη απαντηση και η πλεοδομια με παραπεμπει στο δημο . Ο μηχανικος μου λεει να φραξω κανονικα και οταν χτισω τοτε αφήνω. Ο γειτονας με απειλη με αγωγες. Μηπως γνωριζει καποιος αν υπαρχει σαφης νομοθεσια?

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ.

acnt

Link to comment
Share on other sites

μπορει καποιος να με πληροφορησει ποιο ειναι το πλατος αγροτικου δρομου που βρισκεται στα ορια του οικισμου ή απο που μπορω να το πληροφοριθώ

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ.

acnt

Link to comment
Share on other sites

Αφού αγόρασες πρόσφατα το γήπεδο που αναφέρεις μπορείς εύκολα να βρεις τον μηχανικό που συνέταξε το τοπογραφικό για το συμβόλαιο και με μια αμοιβή να του ζητήσεις να οριοθετήσει την ιδιοκτησία σου.

Από εκεί και πέρα θα περιφράξεις στο όριο που σου υποδεικνύει ο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάτος για όλους τους οικισμούς στην επικράτεια... πρέπει να απευθυνθείς σε τοπογράφο μηχανικό της περιοχής σου.

Link to comment
Share on other sites

Meliot να προσέχεις τον γείτονα γιατί θα έχεις γενικά πολλά προβλήματα στο μέλλον

 

Εσύ περίφραξε το οικόπεδο σου κανονικά και όταν εκδόσεις οικοδ. άδεια θα πας εκεί που ο νόμος προβλέπει ( μέχρι τότε τσέκαρε των πονηρίδη γείτονα)

Link to comment
Share on other sites

Εσυ εχεις δωσει μεριδιο για το δρομο ή εχει δωσει μονο ο γειτονας?

 

εχει δωσει ο γειτονας γιατι ειναι εντος σχεδιου το οικοπεδο του εχει βγαλει αδεια οικοδομης ενω το δικό ειναι εκτος σχςδιου και μη οικοδομησιμο

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα ειναι οτι ο τοπογράφος δε μου δινει σαφή απαντηση για πιο λογω δεν εγραψε στο τοπογραφικο το πλατος του δρομου αφήνει υπονοουμενα ότι πιέστηκε από αυτόν που μου πουλησε το οικοπεδο να επισπευσει το τοπογραφικο. Το θέμα ειναι ότι γειτονες από ομορες ιδιοκτησιες που ειναι και αυτές εκτος σχεδιου εμφανίζουν το δρομο στα τοπογραφικά τους 4 μ.Καποιος μου ανεφερε ότι ο πωλητης σε συνεργασία με το τοπογραφο προκειμένου να εμφανίσει το οικοπεδό του μεγαλύτερο ακολουθησαν αυτή τη μέθοδο αν και ο πωλητης δεν είχε τοσα χρονια τοπογραφικό το δήλωνε στην εφορία σχεδόν το διπλό από τα μετρα που εμφανίζει στο τοπογραφικό ΄.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο τοπογραφος εχει σχεδιασει τον δρομο στο τοπογραφικο μπορεις με ενα κλιμακομετρο να δεις ποσα μετρα πλατος ειναι (στο σχεδιο παντα).

Link to comment
Share on other sites

meliot, η λύση είναι μία.

Πας σε έναν τοπογράφο μηχανικό της περιοχής και του λες να σου μετρήσει/τοποθετήσει την ιδιοκτησία σου.

Αυτός θα βρει το πλάτος του δρόμου, αν υπάρχει τέτοιος, και θα πράξει ανάλογα.

Απλά είναι τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.