Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό Διάγραμμα με προσκυρούμενο και απαλλοτριούμενο εμβαδόν


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχει ζητηθεί από συνάδελφο μηχανικό να συντάξει νέο Τοπ.Διάγραμμα για οικόπεδο με κτίσμα στο οποίο υπάρχουν απαλλοτριούμενα και προσκυρούμενα εμβαδά όπως αυτά προκύπτουν από τη πράξη εφαρμογής. Στα παλιά τοπογραφικά που είχαν γίνει δεν αποτυπώνονταν εμφανώς η αρχική ιδιοκτησία ως προς τις αιχμές της. Για το νέο τοπογραφικό είναι καλό στον πίνακα υπολογισμού των εμβαδών να υπαρχει ευκρινώς η αρχική τωρινή κατάσταση της ιδιοκτησίας που το περιεχει πριν τις τμήσεις της απαλλοτρίωσης και τη προσθήκη των προσκυρούμενων. Το ερώτημα μου είναι είναι εάν πρέπει να φαίνονται και τα εμβαδά των απαλλοτριούμενων και προσκυρούμενων εκτάσεων με συντεταγμένες στο ίδιο τοπογραφικό διάγραμμα ή πρέπει να εκδοθεί και άλλο τοπογραφικό που να δείχνει τις αλλαγές?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πράξη εφαρμογής . ΄Έχει κυρωθεί; Αν η πράξη έχει κυρωθεί πας με το τελικό οικόπεδο που έχει προκύψει. Το Τοπ. Διάγραμμα για ποιο λόγο συντάσσεται;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα @Dudu1993 . Οχι δεν έχει κυρωθεί. Το τοπογραφικό πρέπει να συνταχθεί γιατί δεν απεικονίζονταν με σαφήνεια οι αιχμές του οικοπέδου. Από ότι έχω καταλάβει με κάποιους συνάδελφους που μίλησα είναι καλή πρακτική να αποτυπωθούν αναλυτικά  όλα σε ένα στο νέο, νοικοκυρεμένα και να γίνουν και νέοι πίνακες.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν έχει γίνει κύρωση της πράξης δεν τη λαμβάνεις υπόψιν. Γίνεται σύνταξη του τοπ. Διαγράμματος με το αρχικό οικόπεδο και το κτίσμα  . Πως θα γίνει μνημόνευση των προσκυρώμενων εμβαδών χωρίς να έχει κυρωθεί το τελικό οικόπεδο . Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει κύρωση της πράξης δεν μπορείς να μιλάς για προσκύρωση 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ρυμοτομικό μελέτη έχει κυρωθεί;; 

Αν ναι μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον "εντός σχεδίου". Αν όχι τότε είναι ακόμη... "εκτός σχεδίου" δηλ. Έχεις αγροτεμάχιο. 

Αν δεν γίνει πάντως η κύρωση μιας πράξης δεν εκδίδονται οι πίνακες των συντεταγμενων αλλά και αυτοί οι πίνακες της πραξης εφαρμογής(σεντονια).

Η άποψη μου, γενικότερα, είναι πως ένα Τ. Δ. πρέπει να δίνει όλες τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφοι για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας.Εντός σχεδίου είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.  Είναι σε φάση διορθωσης η πράξη εφαρμογής, έχει ανακοινωθεί η διορθωτική και υποβάλλονται ενστάσεις από ιδιοκτήτες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.