Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα αγροτεμαχίου


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πρόκειται να αγοράσω αγροτεμάχιο όπου οι συνιδιοκτήτες με προμήθευσαν με συμβόλαια τα οποία  ελέγχθησαν για βάρη (δεν έχουν) και με παλαιό τοπογραφικό, τμήματα του οποίου επισυνάπτω. Προσπαθώ βέβαια να βρω κάποιον μηχανικό της περιοχής να κάνει αυτή τη δουλειά, με σφραγίδες, επειδή όμως (μέχρι να βρω και να ψάξει) έχω περιέργεια, ήθελα να ρωτήσω και εδώ αν μπορείτε να δείτε ότι όντως είναι οικοδομήσιμο σήμερα (και στο μέλλον?) και εάν ναι, πόσα τετραγωνικά κτίζει.

Τα συμβόλαια δεν είναι προ 77 γιατί είναι κληρονομιές. Δεν έχω δηλαδή του πατέρα τους (θα το ζητήσω εάν χρειάζεται)

 

 

2.jpg

1.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να βασιστείς σε παλαιό τοπογραφικό. Μπορεί οι όροι δόμησης στην περιοχή να έχουν αλλάξει. Αν και εφόσον διατηρούνται οι παρεκκλίσεις στην εκτός σχεδίου δόμηση για γήπεδα μικρότερα των 4.000 τμ και αν το ακίνητο δεν εμπίπτει σε περιοχή ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, natura 2000 κλπ και υπό την προυπόθεση να μην είναι δασική έκταση το πιθανότερο είναι να οικοδομείται (εξαρτάται και από το σχήμα του καθώς έχει πρόσωπο σε επαρχιακό δρόμο οπότε η γραμμή δόμησης θα είναι 20 μ από τον άξονα) με μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση και κάλυψη 200 τμ (για χρήση κατοικία).  Η παρέκκλιση φυσικά εξαρτάται και από το αν το γεωτεμάχιο προυφίσταται συμβολαιογραφικά ως έχει σήμερα,  κάποιων συγκεκριμένων ημεροχρονολογιών (οπωσδήποτε προ 1977)

Σπεύσε γρήγορα σε μηχανικό και μη χάνεις χρόνο με ερωτήσεις στο internet. Σωστά έπραξες και έλεγξες βάρη με δικηγόρο (να υποθέσω ότι πας για αγορά μέσω τραπεζικού δανεισμού;). Στο κτηματολόγιο δηλώθηκε ; 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ για την απάντηση,

Ναι είναι δηλωμένο στο κτηματολόγιο κατά τα λεγόμενα των ιδιοκτητών, όπου και έχω ζητήσει αποδεικτικό. Είναι πολύ συνεργάσιμοι σε όλα, ειδικά στην τελική τιμή και στον τρόπο αποπληρωμής. Το πρόσωπο στον επαρχιακό δρόμο είναι 79 μέτρα, είναι λοιπόν κάπως μακρόστενο με την μια πλευρά να είναι περίπου 34 μέτρα βάθους και η άλλη ~46, ενώ το πρόσωπο ακολουθεί μια ελαφρώς κοίλη διαδρομή του δρόμου, στον οποίο έχει το πρόσωπο, βάθους 31,90μ. Βρήκα ήδη τον άνθρωπο που συνέταξε το ανωτέρω τοπογραφικό και μου είπε θα ελέγξει για τυχόν αλλαγές. Προφανώς για να αναφέρει σε εκείνο το τοπογραφικό ότι με τις πολεοδομικές διατάξεις του 2002 είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά, αλλά καλού κακού θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.