Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τέλος η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στον e-ΕΦΚΑ και σε άλλους φορείς του Δημοσίου


Engineer

Recommended Posts

Από ένα σημαντικό γραφειοκρατικό βάρος απαλλάσσονται πολίτες και Δημόσια Διοίκηση, καθώς από σήμερα ο e-ΕΦΚΑ ξεκινά να αξιοποιεί την διαλειτουργικότητα για την αυτόματη λήψης φορολογικής ενημερότητας για την εξόφληση πολιτών και επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτόν. Έτσι, φυσικά και νομικά πρόσωπα σταματούν να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα.

Ο e-ΕΦΚΑ, μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, αποκτά πρόσβαση στη διασύνδεση των δημοσίων φορέων με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μόνο σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο φορέα, κατά το τελευταίο έτος πάνω από 10.000 φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν και προσκομίστηκαν από υπόχρεους, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η διασύνδεση υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιοποίηση της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας και από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και τον Δήμο Βόλου. Η Βουλή των Ελλήνων ήταν ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποίησε την εν λόγω υπηρεσία μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας. Ακολούθησε η ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας προς τους Δήμους της χώρας.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήματα ένταξης από περισσότερους από 110 δημοσίους φορείς. Αυτήν τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαλειτουργικότητα βρίσκεται σε πιλοτική ή παραγωγική λειτουργία σε περισσότερο από το 50% των φορέων. 

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να αξιοποιήσουν την υπηρεσία διαλειτουργικότητας για τη φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να ωφεληθούν χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και οι ίδιοι οι φορείς.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή κίνηση που μας γλιτώνει από την γραφειοκρατία.

Το μόνο που μένει είναι να ενημερώνεται το σύστημα εγκαίρως για τις πληρωμές.

Αν δεν λύσουν το πρόβλημα με τις παράλογα μεγάλες καθυστερήσεις στην ενημέρωση του συστήματος πολλοί θα βρεθούν εκτεθειμένοι χωρίς να φταίνε.

Βλέπω πολλά περίεργα στο σύστημα τελευταία.

Π.χ. πλήρωσα το ειδοποιητήριο του Οκτωβρίου στις 30/10 και ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί η πληρωμή στο σύστημα στις καταβολές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.