Μετάβαση στο περιεχόμενο

MobileMapper CX


Recommended Posts

Ξέρει κανείς αυτό το gps χειρός?

 

MobileMapper CX

 

διαφημίζει κάτω του 1μ ακρίβεια.

Πώς το καταφέρνει αυτό? Νόμιζα ότι την καλύτερη ακρίβεια που μπορείς να πάρεις με gps χειρός είναι 3μ με Waas.

Link to comment
Share on other sites

πράγματι έτσι διαφημίζεται

το έχω δουλέψει , είναι καταπληκτικό εργαλείο η ακρίβεια βέβαια δεν επιτυγχάνεται κυρίως υψομετρικά , με post processing είναι δυνατή και καλύτερη ίσως.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι, έχω διαβάσει ότι το MobileMapper CX ενσωματώνει δέκτη που χρησιμοποιεί και την φάση φέροντος κύματος L1 πέραν του κώδικα C/A και πιθανότατα εκτελεί phase smoothing τεχνική ώστε η ακρίβεια από σημείο σε σημείο να είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εννοείται ότι για να επιτευχθεί η <1m RMS ακρίβεια πρέπει να λαμβάνει EGNOS (το SBAS της Ευρώπης) σήμα. Η χρήση εξωτερικής γεωδαιτικής κεραίας και τοπικών διορθώσεων DGPS (πχ από το HEPOS) θα αυξήσουν το επίπεδο εμπιστοσύνης των θέσεων με ακρίβεια <1m. Με μετεπεξεργασία των μετρήσεων δε η ακρίβεια είναι <30cm RMS. Πάντα μιλάμε οριζοντιογραφικά.

 

Βέβαια για να δει κάποιος επιδόσεις ακρίβειας το να πάει πάνω από ένα τριγωνομετρικό και να δει απλά διαφορές στις συντεταγμένες ΕΓΣΑ87 είναι λάθος, δεν αρκεί. Η ΕΓΣΑ87 έχει εσωτερική ακρίβεια πολύ υποδεέστερη από το 1m και οι γενικοί παράμετροι μετατροπής από το WGS84 στο ΕΓΣΑ87 δεν πιάνουν στην πράξη αυτά τα επίπεδα ακρίβεια πλέον.

 

Τα consumer GPS το πιθανότερο είναι να έχουν SIRF τσιπάκι που είναι φτιαγμένο με προσανατολισμό να δίνει θέση ακόμα και σε υπερβολικά δυσμενείς συνθήκες αδιαφορώντας για την ακρίβεια - και καλά κάνει εδώ που τα λέμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.