Μετάβαση στο περιεχόμενο

nismo

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nismo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αγάπη για το περίφημο "ΠΑΚΑΡΝΤ" όπως ονομάστηκε κυρίως από τους εργοταξιακούς είναι κάτι που με έχει ομολογουμένως εντυπωσιάσει.
  2. Συμφωνώ με τον atsimeri. Έχω πολλές φορές λύσει δίκτυα που έχουν μετρηθεί με Promark L1 και ενώ έχουν πολύ καλή εσωτερική ακρίβεια, όταν μπαίνουν οι εξωτρικές δεσμεύσεις από τα τριγωνομετρικά της ΓΥΣ, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια όλα αυτά τα προβλήμτα με τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών.
  3. Σαφέστατος είμαι και φρόντισα όλοι να καταλάβουν. Δε χρειάζεται να γράψω τίποτα περισσότερο... θα κάνω και εγώ τώρα τον κινέζο, Χαραλάμπη.
  4. Καλέ Χαραλάμπη μη μου πεις ότι δεν το έχεις δοκιμάσει το S9, αδύνατον. Μόνο τις επιδείξεις που έχεις κάνει κάποια γνώμη θα έχεις διαμορφώσει, δε μπορεί. Αλλά γιατί να το αγοράσεις? Δεν έχεις demo κομμάτια?
  5. Να δω συνάδερφοι πότε αυτή η χώρα θα αξιωθεί να φτιάχνει έστω και ένα laserαχι χειρός. Ακόμα και αυτά εισαγωγή τα κάνουμε το φελέκι μου.
  6. Εγώ πάντως θα έπερνα reflectorless. Υπάρχουν επώνυμες λύσεις με ποιοτικά οπτικά μηχανικά μέρη και κυρίως υλικά σε αρκετά χαμηλές τιμές. Βλέπε Nikon, Leica, Geomax, Topcon (όχι το κινέζικο όμως).
  7. Fixed λύση σημαίνει ότι ο δέκτης έχει επιλύσει την αβεβαιότητα των αρχικών κύκλων. Στα περισσότερα όργανα παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα να ρυθμίσει το επί τοις εκατό στατιστικό σφάλμα της παραπάνω διαδικασίας. Εάν όμως ο δέκτης τροφοδοτείται με "άθλιο" σήμα που διαπερνά δέντρα κλπ, τότε αυξάνεται η πιθανότητα ο δέκτης να υπολογίσει Fixed λύση η οποία είναι λανθασμένη - συνήθως κατά ένα ή δύο κύκλους (περίπου 0.5m στο χώρο). Το τελευταίο συμβαίνει ιδίως εάν έχει επιλεγεί χαλαρός αλγόριθμος στην μηχανή RTK.
  8. Μόνο το HEPOS είναι Δίκτυο - συμπεριλαμβανομένου και της Κρήτης. Τώρα υπάρχουν και μεμονωμένοι σταθμοί από διάφορες εταιρείες που πιθανά να εξυπηρετούν, ανάλογα του δέκτη Rover που χρησιμοποιείται και της εκάστοτε τοποθεσίας.
  9. magellan αφού το λέει και το όνομά σου...- γιατί δεν παίρνεις το Magellan Promark3 με 2500 που είναι το πιο δοκιμασμένο φορητό επαγγελματικό GPS από όλες τις πλευρές και κάνει και RTK με αναβάθμιση? Κοίτα λίγο στο forum θα δεις ότι έχει πολύ καλές κριτικές. Το συγκρίνουν ακόμα και με τα διπλόσυχνα.
  10. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καμία σχέση που να συνδέει αυτά τα μεγέθη από μόνα τους. Maik, να μερικοί από τους παράγοντες που υπεισέρχοντα: 1) dB κεραίας πομπού 2) dB κεραίας δέκτη 3) πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται 4) Διαμόρφωση που χρησιμοποιείται 5) Ευκρίνεια σήματος πομπού 6) Ευαισθησία δέκτη ...και πολλοί άλλοι. Κάτι που πρέπει να ξέρει το Forum. Εάν ένας πομπός UHF που λειτουργεί σε συνδιασμό με συγκεκριμένο δέκτη UHF και με συγκεκριμένες κεραίες με ισχύ πχ 1W, έχει δραστική εμβέλεια 7km, τότε εάν στον ίδιο πομπό αυξηθεί η ισχύ εκπομπής στα 2W, η εμβέλεια θα γίνει 9-10km και όχι 14....
  11. Πήρα και εγώ προσφορές.... χε χε χε. Ακούστε λοιπόν τιμούλες... 1) Σύστημα δύο δεκτών Promark3 με λογισμικό Gnss Solutions (έχει και το μετασχηματισμό του HEPOS σε ΕΓΣΑ) για επιλύσεις στο γραφείο 4500. 2) Ένας δέκτης Promark3 RTK για σύνδεση με HEPOS 3300. Έχει και το Gnss Solutions. 3) Σύστημα δύο δεκτών Promark3 RTK (ίδιο με το παραπάνω, αλλά κάνει και RTK) 6250. Με το HEPOS συνδέονται μέσω κινητών και οι δύο δέκτες για RTK. 4) Η αναβάθμιση σε L1+L2 του Promark3 γίνεται αγοράζοντας μια έξυπνη κεραία Promark 500 συν την κατάληλη έκδοση του λογισμικού πεδίου Fast Survey που μπαίνει σε όλα τα Promark3. Κόστος 8800. Το Promark 500 έχει το εσωτερικό GSM για σύνδεση με το HEPOS. Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει ήδη κάποιο Promark3 για να αναβαθμιστεί.
  12. Δίκιο έχεις Θεοχάρη. Την ΕΓΣΑ87 την έχουμε κατά κάποιο τρόπο παντευτεί. Αλλά ευελπιστώ να μην πάρουμε και τη σύνταξη με αυτήν. Πρέπει σταδιακά να πάμε στην νέα προβολή TM07 και μάλιστα να βάλουμε και ταχύτητες. Αυτό θα είναι εφικτό μόλις τρέξει το HEPOS 4-5 χρόνια και υπολογιστούν με ακρίβεια οι τανυστές μετακίνησης για πολλά σημεία ανά τη χώρα. Φαντάσου ότι η Κρήτη φεύγει 4-5 cm το χρόνο σε σχέση με πχ τις Σέρρες. Οπότε ακόμα και οι διορθωτικές παράμετροι του επίσιμου μετασχηματισμού θα έχουν ηλικιωθεί αρκετά μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Φαντάζεστε συνάδερφοι.....ταχύτητες στα τριγωνομετρικά.... ΠΧ. Τριγωνομετρικό Κρύα Βρύση: Χ(2012)= 376879.764+0.012m/έτος Y(2012)=2176453.654-0.031m/έτος strudel7878, τα δικαστήρια θα έχουν τότε πολύ δουλειά.
  13. Strudel78 μπορείς να πεις σε ποιό 1:50.000 φύλλο χάρτη παρατήρησες αυτή την απόκλιση? Καλό θα ήταν να πεις και σε ποιο τμήμα του 50αριού το έχεις δει. Μήπως η περιοχή αυτή είναι σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο? Γενικά το ΑΠΘ ανακοινώνει ότι οι μεγαλύτερες αποκλίσεις είναι περί τα 25cm και αυτές εμφανίζονται σε ορεινούς ογκούς (πχ Πίνδος). ΠΡΕΠΕΙ να απαλλαχθούμε από την ΕΓΣΑ87.... το ταχύτερο δυνατό. Να πιέσει ο σύλλογος να μεταβούμε στην HTRS07/TM07, να εκσυγχρονιστούμε. Ούτε μετασχηματισμοί, ούτε μετατροπες με την ΕΓΣΑ87 των 5-10 cm ακρίβειας πλέον από το ένα τριγωνμετρικό στο διπλανό. Να πληρώσει το κράτος για νέο τριγωνισμό όλων των I, II, III, IV σε σχέση με τα 0ης του HEPOS. Πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι στην Ελλάδα όλα ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ... βλ σεισμούς, ρήγματα, ελληνικό τόξο, μέχρι και ηφαίστειο έχουμε
  14. Είδατε συνάδερφοι, τελικά δεν απέχουν πολύ οι απόψεις σας. Οι διατυπώσεις είναι αυτές που ανεβάζουν τους τόνους. Αυτά τα κακά εχει ο γραπτός λόγος... Εάν ήμασταν για κανένα ουζάκι δίπλα στο κύμα και κάναμε αυτή την κουβέντα σίγουρα θα ήταν όλα διαφορετικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.