Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

manolispap

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

manolispap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι, σε περιοχή ΕΝΤΟΣ ΖΟΕ και ΣΧΟΟΑΠ, η συνένωση δύο μη άρτιων και οικοδομήσιμων γηπέδων(3000 και 3200 μ2 αντίστοιχα) προς δημιουργία άρτιου και οικοδομήσιμου σύμφωνα με τους όρους δόμησης της ΖΟΕ και του ΣΧΟΟΑΠ (6000 μ2 όριο κατάτμησης και αρτιότητας)επιτρέπεται? Στο κτηματολόγιο φαίνονται 2 ΚΑΕΚ. Πρόκειται για τοπογραφικό διάγραμμα για αποδοχή κληρονομιάς.
  2. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ. Η ΕΕΔΜΚ έληξε τον Ιανουάριο και προσπαθώ να της δώσω την ετήσια παράταση, αλλά δεν την εντοπίζει με τίποτα στο "Εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής". Καμιά ιδέα ή έπρεπε να την ανανεώσω πριν λήξει?
  3. Τελικά κατάφερε κανείς να περάσει έλεγχο ΥΔΟΜ με τσιμεντόλιθο στην αποθήκη? Ισχύει ότι πρέπει να είναι πέτρινες τοιχοποιίες? Και αν γίνει πέτρινο, η τοιχοποιία είναι μέσα στα 15 τ.μ.?
  4. Μόλις επέστρεψα από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και δεν ξερουν τίποτα για την παράταση. Μου είπαν να κοιτάω στη σελίδα τους αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα...
  5. Ακούγεται τίποτα για καμιά παράταση? Σε 2 μήνες μέσα να δώσουμε τόσο χρήμα δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν νομίζω να καταφέρει να το πληρώσει κανένας
  6. Και το ΤΕΕ κοιτάει και σφυρίζει αδιάφορα...Τουλάχιστον υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποια παράταση το καινούργιο ''αγγούρι'' που έρχεται στο τέλος του μήνα?
  7. Συνάδελφοι, ξαναφέρνω το θέμα 2 χρόνια μετά. Σε οικόπεδο εμβαδού 4150 τ.μ. χτίστηκε το 1977 κτίριο ισογείου και 1ου ορόφου συνολικού εμβαδού 800 τ.μ. Δεν έγινε σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και φαίνεται ως μια ιδιοκτησία, ενώ είναι 3 διαμερίσματα και 3 καταστήματα. Στην πορεία έγινε ρυμοτομικά σχέδιο και ρυμοτομείται παραπάνω απο το 50% του κτιρίου. Υπάρχουν αυθαιρεσίες σε όλο το κτίριο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει σύσταση οριζοντίου τώρα. Βεβαίωση για την μη ύπαρξη αυθαιρέτου δεν μπορώ να δώσω και δεν γίνεται να γίνει τακτοποίηση σε ρυμοτομούμενο τμήμα. Δεν μπορεί να γίνει σύσταση οριζοντίου και να μεταβιβαστεί το ακίνητο? Πώς προτείνετε να κινηθώ? Επειδή ήρθε το σχέδιο πόλεως και του ''έκοψε'' το σπίτι στη μέση το έχει ''καταστρέψει'' τελείως?
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση spapako. Μόλις μίλησα με τους υπευθύνους του προγράμματος και μου είπαν οτι θέλουν τιμολόγιο σε ιδιώτη και όχι ΑΠΥ.... Δεν αναφερομουν στην αγορά των υλικών, αλλά στην εργασία του εργολάβου. Thx anyway!
  9. Για τα τιμολόγια-δελτία παροχής κάποιος? Ο εργολάβος έχει τρελαθεί να με παίρνει τηλ για να κόψει το παραστατικό το 2013 και στο helpdesk του προγράμματος το έχουν κατεβασμένο απο χθες το πρωί...
  10. Συνάδελφοι, στο πρόγραμμα πρέπει να είναι τιμολόγια αυτά που καταθέτουμε, ή δελτία παροχής υπηρεσιών? Σύμφωνα με τα νέα φορολογικά δεδομένα σε ιδιώτες, όπου και απευθύνεται το πρόγραμμα, πρέπει να κοπεί θεωρημένο δελτίο παροχής. Το δελτίο παροχής όμως δεν έχει ''επί πιστώση''. Ενας εργολάβος (μονωσάς για τιην ακρίβεια) τι πρέπει να κόψει? Και κάτι άλλο. Στην απόδειξη παροχής ή τιμολόγιο, πρέπει να φαίνονται όλες οι εργασίες που έγιναν, όπως γράφτηκαν στην προσφορά που κατατέθηκε στην τράπεζα?
  11. Στην έκδοση του 1ου ΠΕΑ για το πρόγραμμα ο πελάτης ήθελε να βάλουμε κάποιες παρεμβάσεις (ηλιακό κλπ) ενώ στην πορεία και πρίν καταθέσω το παράρτημα 7 δεν θέλει ηλιακό. Είναι απαραίτητο το προσάρτημα? Πρέπει να ξαναυπολογίσω την Εκτιμούμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, για να βάλω το τελικό (σωστό νούμερο) στο παράρτημα 7?
  12. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις. ΚΑΝΑ το οτι είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής και μέσα στο πεζοδρόμιο εμπίπτει στο Άρθρο 2 του 4178 για την απαγόρευση υπαγωγής στο νόμο. Δηλαδή βρίσκεται : α) Σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Ετσι δεν είναι? Να ρωτησω και κατι άλλο, τα σχέδια που χρειάζονται στην πολεοδομία για την άδεια δόμησης περίφραξης είναι: α) τοπογραφικό ΕΓΣΑ, όπου θα φαίνεται το κτίριο (πρέπει να έχει ισουψείς κλπ?) β) κάτοψη τομή όψη της περίφραξης τί άλλο? Θέλει στατικούς υπολογισμούς? Ο τοίχος θα είναι max 1.5μ ύψος με καγκελο.
  13. Τμήμα περιτοίχισης οικοπέδου εντός σχεδίου είναι εκτός ρυμοτομικής γραμμής και έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία, η οποία χαρακτήρισε το τμήμα αυτό αυθαίρετο. Ο πελάτης έχει δικαστήριο σε 15 μέρες κ αποφάσισε τώρα να το γκρεμίσει. Η κατεδάφιση πάει με έγγραφη ενημέρωση αν δεν κάνω λάθος. Το να αποκαταστήσουμε το τοιχίο στην ρυμοτομική γραμμή με μικρής κλίμακας, λιθοδομή έως 1 μ. χωρίς σκυρόδεμα δεν γίνεται γιατί είναι εντός σχεδίου. Εκτός από την έκδοση άδειας δόμησης, η οποία δεν προλαβαίνουμε να βγει, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.