Χρηστος καν. Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:00 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:00 μμ (edited) Το να ανοίγεις θέμα, να απαντάς και μετά να γυρίζεις και να σβήνεις ότι έχει γράψει, είναι από τα πιο σοβαρά παραπτώματα συμμετοχής στο φόρουμ, καθώς η συζήτηση μένει ξεκρέμαστη. Λαμβάνεις ποινή αποκλεισμού από το φόρουμ και το θέμα κλειδώνει. Pavlos 33 Edited December 17, 2020 at 10:19 μμ by Pavlos33
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:20 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:20 μμ Εγώ από την προτελευταία φωτογραφία που φαίνεται ο τοίχος σε τομή, βλέπω ότι ρίξατε έναν τοίχο υπερμπατικό. Το κομμάτι που περιγράφετε τον τοίχο κάτω από το σενάζ ως "ένα τούβλο ακουμπούσε στο σενάζ και ένα όχι" δεν το καταλαβαίνω. Μήπως για το μήκος του συρόμενου κουφώματος και μόνο, ο τοίχος ήταν διπλός δρομικός και μετά "πλεκόταν" κανονικά? Είναι ο Τ5 στο τελευταίο σχέδιο ο επίμαχος τοίχος? Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ρίξατε έναν φέρων τοίχο σε κτίσμα 55 ετών... Μην πειράξετε τίποτα αν δεν δει το κτίσμα σας από κοντά μηχανικός. Θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, η εσωτερική διαρρύθμιση χώρων καλύπτεται με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο αν δεν θίγουμε τα φέροντα στοιχεία, και εδώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θίγετε φέροντα στοιχεία.
Χρηστος καν. Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:25 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:25 μμ (edited) Α Edited December 17, 2020 at 10:07 μμ by Χρηστος καν.
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:36 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 06:36 μμ Καταρχήν μην γράφετε διαδοχικά μηνύματα το ένα κάτω από το άλλο, για λόγους οικονομίας του φόρουμ. Επιλέγοντας τις 3 τελίτσες δεξιά του μηνύματος, κάνετε επεξεργασία στο υφιστάμενο (μήνυμα και όχι τοίχο ) και το συμπληρώνετε. Θα επιμείνω ότι πρέπει απαραιτήτως να καλέσετε μηχανικό για να δει το κτίσμα από κοντά. Θα σας καθοδηγήσει και για τα τεχνικά, να σιγουρέψετε την κατοικία σας και να μην είναι επισφαλής, και για τα διαδικαστικά-νομικά-πολεοδομικά δηλαδή όλες σας οι ενέργειες να είναι σύννομες. Αντιλαμβάνομαι ότι για τον περισσότερο κόσμο ο μηχανικός είναι "το παγώνι που το πληρώνουμε για να μας βγάλει την άδεια" αλλά επιτρέψτε μου, ιδιαίτερα όταν μπαίνουν και ζητήματα ασφάλειας δεν κάνουμε εκπτώσεις.. Ο καλός μηχανικός θα δώσει λύσεις. 1 1
Didonis Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:23 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:23 μμ 1 ώρα πριν, Χρηστος καν. said: ... Σε δυόροφη μονοκατοικία του 1965,χτισμενη με τουβλα και με μια κολώνα και φέρουσες τοιχοποιίες ...... ....Αυτο το σενάζ και τα τουβλα μπορουν να αφαιρεθουν για να γινει ενας εννιαος χωρος τα δυο δωμάτια; ..... Κτήριο του 1965!! με Φέροντες τοίχους!!! έχετε αφαιρέσει "διάφορα" που πέραν όλων των άλλων που σας επισήμανε ορθά συνάδερφος @pirsogiannis άλλαξες και την στατική "ιστορική ισορροπία" του κτιρίου ... φυσικά χωρίς όλα αυτά να γίνουν με έλεγχο απο Μηχανικό και τώρα ρωτάς (έτσι στο γενικό) διάφορα άλλα αν μπορείς να αφαιρέσεις για να γίνει ενιαίος χώρος..... !!! Λίγο υπομονή μέχρι τον επόμενο σεισμό ..... οι πιθανότητες να γίνουν πολλά ενιαία εκεί έχουν αυξηθεί .... Ως επαγγελματίας του τεχνικού κλάδου όπως δηλώνεις στο προφίλ σου δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει έτσι τα πράγματα και δώσε μεγάλη προσοχή στις συμβουλές που σας έδωσε ο άνω συνάδερφος.
Χρηστος καν. Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:39 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:39 μμ (edited) 3 ώρες πριν, pirsogiannis said: Εγώ από την προτελευταία φωτογραφία που φαίνεται ο τοίχος σε τομή, βλέπω ότι ρίξατε έναν τοίχο υπερμπατικό. Το κομμάτι που περιγράφετε τον τοίχο κάτω από το σενάζ ως "ένα τούβλο ακουμπούσε στο σενάζ και ένα όχι" δεν το καταλαβαίνω. Μήπως για το μήκος του συρόμενου κουφώματος και μόνο, ο τοίχος ήταν διπλός δρομικός και μετά "πλεκόταν" κανονικά? Είναι ο Τ5 στο τελευταίο σχέδιο ο επίμαχος τοίχος? Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ρίξατε έναν φέρων τοίχο σε κτίσμα 55 ετών... Μην πειράξετε τίποτα αν δεν δει το κτίσμα σας από κοντά μηχανικός. Θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, η εσωτερική διαρρύθμιση χώρων καλύπτεται με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μόνο αν δεν θίγουμε τα Edited December 17, 2020 at 10:04 μμ by Χρηστος καν.
Didonis Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:52 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 07:52 μμ εάν και εφόσον πας με οδηγίες μηχανικού η δική του γνωμάτευση έχει βαρύτητα και όχι οι εξ αποστάσεων. Και φυσικά επάρκεια ή μη στατικότητας ακινήτου ή διατάραξή της, μετά απο παρεμβάσεις σε φέροντες τοίχους, δεν είναι θέμα να μαζέψεις "γνώμες" και η πλειοψηφία κερδίζει. 1 1
pirsogiannis Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 08:06 μμ Δημοσιεύτηκε December 17, 2020 at 08:06 μμ Να πούμε και δυο ακόμη τεχνικά πράγματα παραγνωρίζοντας (εξ'ανάγκης και όχι δίνοντας συγχωροχάρτι) τυχόν αβλεψίες σε εκδόσεις αδειών κλπ. Να δεχτούμε ότι ο εν λόγω τοίχος ήταν διπλός δρομικός γιατί μας το λέει ο άνθρωπος. Ακόμη κι έτσι να είναι, τοίχο σε κτίριο από φέρουσα τοιχοποιία, ακόμη και μη φέρων, πειράζουμε μόνο μετά από μελέτη που θα υποδείξει τυχόν επισκευή-ενίσχυση. Κάτι ακόμα, για το σενάζ: δεν το πειράζουμε! Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα διαζώματα (σενάζ) σε κτίρια από φέρουσα τοιχοποιία σκυροδετούνται-αν ταυτόχρονα με το κτίσιμο (προοδευτικά) και περιμετρικά σε όλη την κάτοψη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.Σαν δοκάρια καθ'υψος του κτιρίου. Έτσι προσέδιδαν μια (σημαντικότερη από τα ξυλοδέματα, λιγότερο σημαντική από την πλάκα σκυροδέματος) ακαμψία στο κτίριο αφού λειτουργούσαν σαν περίδεση, σ'αυτό που σήμερα τονίζουμε ως διάφραγμα. Ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου των κτιρίων από φέρουσα τοιχοποιία έναντι σεισμού (και εκτός επιπέδου ανατροπή) είναι τα σενάζ. Δεν είναι τυχαίο που σε κτίσματα που τώρα επισκευάζουμε-ενισχύουμε , το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι αν έχουν σενάζ στην στέψη, και αν δεν έχουν, είναι η πρώτη μας παρέμβαση.
Recommended Posts