Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκυρόδεμα πανω απο τοίχο με τσιμεντολιθους


Βασίλης.Τ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Έχω ένα τοίχο μάντρας που είναι χτισμένος από τσιμεντόλιθους ύψους 1,5m και πλάτος 2.0m.  Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα για να φτιάξω καλούπι και να το γεμίσω τσιμέντο.

 Αυτό θέλω να το κάνω για θέμα αντοχής του τοίχου και για θέμα ομορφιάς. Το θέμα είναι ότι η τσιμεντόλιθοι δεν έχουν μέσα σιδερόβεργες και σκέφτηκα να περάσω δομικό πλέγμα  γύρω από τους τσιμεντόλιθους έτσι ώστε να μην έχει θέμα σταθεροποίησης ο τοίχος.

Edited by Pavlos33
διορθώθηκε τονισμός και σημεία στίξης κειμένου (βλέπε κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Εννοείς να φτιάξεις σενάζ κατά μήκος της στέψης του ώστε να δημιουργήσεις μεγαλύτερη δυσκαμψία.  Για το πλέγμα εκατέρωθεν των πλευρών της τσιμεντολιθοδομής, για ποιο λόγο;

Τα ερωτήματα για την λήψη απόφασης είναι τι μήκος έχει, τι ύψος έχει, αν αντιστηρίζει κάποιο πρανές στην μια πλευρά (δηλαδή είναι ταυτόχρονα και τοίχος αντιστήριξης), πόσο παλιός είναι και  αν έχει κάποιο θεμέλιο και είχε γίνει κάποια κατασκευή  της προκοπής κλπ. 'Εχουμε δει ουκ ολίγες. ."ομορφιές" τοίχων- ιδιοκατασκευές από  διάφορους "Μήτσος ο μάστορας που όλα τα μαστορεύει" να πηγαίνουν σαν κυματιστή σημαία. Οπότε όλα αυτά παίζουν ρόλο.

Για έναν απλό και συνήθη τοίχο που περιτοιχίζει ένα οικόπεδο (δηλαδή  περί το 1,20-1,50 μ ύψος) ένα σενάζ κατά μήκος της στέψης του καλό του κάνει να γίνει, ειδικά αν θες να περάσεις κάποιο πλέγμα για περαιτέρω περίφραξη από πάνω και κατά μήκος του τοίχου, το χρειάζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εννοώ να φτιάξω σεναζ κατά μήκος. Έχει μήκος 2 μέτρα και υψος 1,5 μέτρα ο τοίχος είναι γυρω στα 20 χρόνια και λογικά έχει γίνει κατασκευή από κάποιον κυρ-Μπάμπη.. Ο τοίχος από πισω έχει χώμα υψους 30cm. Η καλυτερη λύση ποια ειναι ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.