Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεος μηχανικος - μη μισθωτος - ασφάλιση κλάδος σύνταξης και υγείας


Dimitris_10

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέος μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ, μόλις εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία και αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος. Θα ήθελα να μάθω τι έγγραφα χρειάζονται για να γραφτω στον τομέα υγείας και συνταξης.Έχω απευθυνθεί στα γραφεία του ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ τηλεφωνικώς και μέσω μειλ αλλά δεν απαντούν. Γνωρίζω ότι μεχρι το 2016 με το που αποκτούσες την άδεια άσκησης του επαγγέλματος από το ΤΕΕ αυτόματα γραφόσουν και στο ΤΣΜΕΔΕ όμως απ' όσο ξέρω αυτό έχει αλλάξει.   Αν γνωριζει κάποιος τι ενέργειες μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι βέβαιος αλλά νομίζω ότι για να γραφτείς πρέπει ή να προσληφθείς κάπου σαν μισθωτός ή να ανοίξεις βιβλία σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό πιστεύω. Δεν έχει νόημα στην περίπτωση του συναδέλφου να πούμε ότι θα ισχύει η ποαιρετική ασφάλιση, διότι αυτή μεταξύ άλλων προϋποθέτει να έχει προηγηθεί διακοπή υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ (και όχι η διακοπή της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής ασφάλισης που σου παρέχει το ελληνικό κράτος το οποίο είναι υπεύθυνο για την νοσοκομειακή περίθαλψη).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.