Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση εξοπλισμού αντλίας θερμότητας σε κατοικία


Chres Th.

Recommended Posts

Καλημέρα, 

Στην διπλωματική εργασία μου έχω επιλέξει αντλία θερμότητας για την κατοικία. Όσον αφορά τον χώρο τοποθέτησης, έχω διαβάσει ότι για να τοποθετηθεί σε υπόγειο χρειάζονται διατάξεις εξαερισμού κλπ.  Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει ως προς το τί συνηθίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού για Α.Θ.; Είναι καλή επιλογή το υπόγειο ή προτιμάται το ισόγειο; Επιπλέον, έχω ψάξει σχετική νομοθεσία για να δω τί περιορισμοί υπάρχουν για την τοποθέτηση, προδιαγραφές χώρων τοποθέτησης  κλπ., αλλά δεν έχω βρει κάτι, υπάρχουν σχετικές διατάξεις ή πάμε μόνο με ότι γράφουν τα τεχνικά φυλλάδια;

Ευχαριστώ  εκ των προτέρων

 

Link to comment
Share on other sites

Η Α.Θ. πρέπει να εγκαθίσταται σε χώρο με ανεμπόδιστο εξαερισμό, δηλαδή να υπάρχει ανεμπόδιστη παροχή αέρα θερμοκρασίας εξωτερικού περιβάλλοντος.

Αν εγκατασταθεί σε υπόγειο, ο κρύος - βαρύτερος αέρας, που βγάζει το χειμώνα, θα εγκλωβιστεί χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με αέρα θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Edited by antloukidis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.