Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισόγεια αποθήκη εμβαδού 20 τ.μ. εντός αγροτεμαχίου


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

 

Καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εργολάβος ο οποίος ανέλαβε την διάνοιξη δρόμου το έτος 2009, κατά την διάρκεια κατεδάφισης ρυμοτομούμενου τμήματος ισόγειας αποθήκης εντός αγροτεμαχίου την κατεδάφισε ολοσχερώς. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στη συνέχεια με έγγραφο του στο δήμο, ζήτησε την έκδοση οικοδομικής άδειας με έξοδα του Δήμου, προκειμένου να του ξανακατασκευάσουν την αποθήκη. Όντως η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, επικαλούμενη το Π.Δ. 8-2-79 "περί χορηγήσεως αδειών οικοδομών προς αποκατάσταση ζημιών, οι οποίες προξενήθηκαν από βίαιο συμβάν ή θεομηνία ή πολεοδομική αιτία επί άρτιων και μη άρτιων οικοπέδων" προχώρησε στην έκδοση οικοδομικής άδειας με τίτλο " ανέγερση ισόγειας αποθήκης με στέγη" στο εναπομείναν μετά τη διάνοιξη της οδού, ,μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο επισυνάπτεται στην οικοδομική άδεια αναφέρεται πως το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός ΖΟΕ με στοιχείο 2β και στις επιτρεπόμενες χρήσεις δεν είναι αυτή της αποθήκης.

Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω είναι το εξής: Η αποθήκη 1) είναι τοποθετημένη σε άλλο σημείο του αγροτεμαχίου από αυτό που φαίνεται στα σχέδια και 2) έχει διαφορετικό σχήμα από αυτό της άδειας, έχοντας σαν αποτέλεσμα τμήματα της αποθήκης να είναι εκτός του περιγράμματος που φαίνονταν στα σχέδια.

Πως θα αντιμετωπίζατε αυτές τις διαφοροποιήσεις σε σχέση με την οικοδομική άδεια συνυπολογίζοντας πως δεν επιτρέπεται η χρήση της αποθήκης αλλά και το γεγονός πως το αγροτεμάχιο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο?

Σε επικοινωνία μου με την Πολεοδομία, για το πως θα μπορούσα να ρυθμίσω αυτές τις παραβάσεις, η απάντηση η οποία έλαβα ήταν πως κακώς εκδόθηκε η εν λόγω άδεια, αλλά παρόλα αυτά είναι σε ισχύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 Κατ' αρχας, εγω βλεπω οτι,  ουτε στο Δ 130/79, ούτε στο Δ 580/99, αρθρο 271,  γραφει περι "πολεοδομικης αιτιας"

[πολεμικης, λεει]

 

Αρθρον 1. Εις οικόπεδα ευρισκόμενα εντός των πόλεων ή οικισμών εχόντων ή μη ρυμοτομικόν σχέδιον, καθώς και εκτός σχεδίου, εις τα οποία ευρίσκονται οικοδομαί βλαβείσαι ή καταστραφείσαι εκ βιαίου συμβάντος ή πολεμικής αιτίας ή θεομηνίας (σεισμού κ.λπ.), επιτρέπεται εις περίπτωσιν βλάβης η χορήγησις αδείας ριζικής επισκευής των οικοδομών ή εις περίπτωσιν ολικής καταστροφής η χορήγησις αδείας ανεγέρσεως οικοδομής συμφώνως προς τα εις τα επόμενα άρθρα οριζόμενα.

Αυτο που εγινε,  ηταν μια αδικοπραξια-καταστροφης ξενης περιουσιας, την περιτύλιξαν σε διαταξεις που τους βολευαν και εβγαλαν και αδεια, θεωρωντας οτι το "καταστραφεν εκ βιαιου συμβαντος" προυπηρχε της κηρυξης σαν ΝΑΤΟΥΡΑ.

Οπως και ναχει, εχεις νομιμη αδεια, μη ανακληθεισα.

 
   
   
   

    

   
   

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πως όμως θα ρυθμίσω τις παραβάσεις τις οποίες υπάρχουν από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η συγκεκριμένη χρήση, ούτε επιτρεπόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.