Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τραπεζοειδής λαμαρίνα


 

Recommended Posts

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το καταπληκτικό site!

 

Θελω να ρωτήσω το εξής, σε μία 2 οροφη μεταλλική κατασκευή (για βιομηχανικό κτιριο) ο όροφος θα γίνει με σκυροδέτηση σε τραπεζοειδή λαμαρίνα. Η μιση επιφανει θα ειναι αποθήκη (τριφτό μπετό) και η αλλη μιση γραφεία. Μπορεί αυτο το σκυρόδεμα να είναι και τελικό δάπεδο, δηλαδή το μισο να γινει απευθείας τριφτο και το αλλο μισο να τοποθετηθούν κεραμικά απευθείας χωρίς να γινει επιπλέον σκυρόδεμα screed ή ελαφρομπετό? οσο για τις υπηρεσίες (Η/Μ) μπορούν να περασουν απο το πατωμα αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Εννοεις συμμικτη πλακα ετσι??

 

Αν γινει τριφτο το δαπεδο δε θα εχεις προβλημα αν θα ειναι κ η τελικη σου επιφανεια αυτη... Γαι τα πλακιδια θα εχεις προβλημα, ειναι δυσκολο κατα την σκυροδετηση με τη χρηση ακομα και δονητικου πηχη να πετυχεις τοσο επιπεδη επιφανεια...

 

Για τον Η/Μ..

Εχεις συμμικτη λειτουργια, το μπετο ειναι σε θλιψη, λογικα για 2-3 καλωδια-σωληνες δεν θα εχεις προβλημα, θα σου ελεγε αν γινεται να τα βαλλεις κατα μηκος των νευρωσεων της λαμαρινας...

 

Μεσα σαυτο το μηνα γινονται καποια πειραματα στο Εργαστηριο Οπλισμενου Σκυροδεματος του ΕΜΠ σε συμμικτες πλακα με Η/Μ μεσα στο σκυροδεμα...αν μαθω αποτελεσματα θα σου πω...

Link to comment
Share on other sites

Βασικα αν μπουν αρμοδηγοι και η σκυροδετηση γινει σε 2 φασεις γινετε? στατικά ειναι σωστο? αυτη ειναι η απορεία μου... οσο για το μηχανολογο δεν θελει να περασει τους σωληνες του νερου και του κλιματισμου απο το μπετο (τις αποχετευσεις τις περασε)

Link to comment
Share on other sites

Για τη αποχετευση μιλαμε?? Φ100???

 

Γιατι να μη γινει κανονικα η σκυροδετηση και μετα να ριξεις 3-5εκ ετοιμο κονιακα διαμορφωσης πριν τα κεραμικα πλακιδια..??

 

Η σκυροδετηση δε δυο φασεις δεν ειναι κ οτι καλυτερο...δεν θα εχεις συνεργασια των 2 στρωσεων...

Link to comment
Share on other sites

είχα την εντύπωση ότι αν γίνει διάστρωση με ελικόπτερο και ειδικό στρωτήρα (έτσι λέγεται?) τότε μπορείς να βάλεις κατευθείαν πλακάκι....έχω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

δεν συμφερει τον εργολάβο να κανει όλη την επιφανεια τριφτό μπετό! οσο για τις 2 σκυροδετήσεις θα πρεπει να γίνουν για να δημιουργηθούν οι αρμοί συστολής διαστολής. Βασικά δεν εχω ασχοληθεί με μεταλλικες κατασκευές και επειδή δεν έχω κατασκευαστικές λεπτομέρειες και ο μελετητής δεν βοηθά και πολυ δεν θελω να κανω κατι λαθος. Εάν κάνω 12 πόντους σκυρόδεμα και απο πάνω αλλους 7 για το πάτωμα δεν θα επιβαρυνθεί πολυ η πλάκα?

Link to comment
Share on other sites

Αναλογα με τα φορτια που εχει διαστασιολογηθει η λαμαρινα και οι διαδοκιδες που λογικα τη στηριζουν..Στους υπολογισμους εχουν μπει προσθετα μονιμα ή μονο τα ιδια βαρη???

Link to comment
Share on other sites

Ε δε γινεται αλλιως...Ποιος μπορει να μαντεψει τι παραδοχες εχουν γινει???? Εφοσον εχεις γεωμετρια δεν μπορεις να κανεις ενα προχειρο υπολογισμο, πανω στο πακετο των τσιγαρων που λεει ο λογος, τι φορτια μπορει να παρει αυτη η πλακα και εισαι ενταξει με τα 5εκ της επικαλυψεις...???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.