Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό εντός σχεδίου πόλης, χωρίς να υπάρχει ακόμα πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλησπέρα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα (πάντως δε βρήκα κάτι αντίστοιχο).

Σε μία περιοχή μου μέχρι τώρα ήταν εκτός σχεδίου πόλης, υπήρχε ένα γήπεδο γύρω στα 9 στρέμματα. Πριν λίγους μήνες εγκρίθηκε η επέκταση του σχεδίου πόλης στην εν λόγω περιοχή. Όπως καταλαβένετε η πράξη εφαρμογής απέχει ... αρκετά χρόνια από σήμερα.

Μου ζητήθηκε να συντάξω ένα τοπογραφικό για να γίνει μεταβίβαση της έκτασης. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως πρέπει να περιγράψω το ακίνητο και αν πρέπει να ορίσω ρυμ/να, να κάνω υπολογισμούς εισφορων, τι πρέπει να αναφέρω στη δήλωση του μηχανικού κ.τ.λ. Σημειώνω ότι στην εν λόγω περιοχή ο ιδιοκτήτης έχει και άλλες εκτάσεις.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε! Σε αντίστοιχη περίπτωση και κατόπιν συνεννόησης με τον συμ/φο, είχα περιγράψει το οικόπεδο (αφού εφάρμοσα κατά το δυνατόν τις ρυμ/κες γραμμές) όπως είπες, με τα ρυμ/να τμήματα και το εντός του Ο.Τ. τμήμα και στην δήλωση είχα γράψει πως είναι εντός σχεδίου, είναι άρτιο (οικοδομήσιμο θα καταστεί με την κύρωση της πράξης εφαρμογής) και οφείλει εισφόρα σε γη και χρήμα. Δεν είχε χρειαστεί να υπολογίσω τις εισφορές του σε γη.Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το θέμα μου είναι αν θα περιγράψω την όλη έκταση και τα επιμέρους τμήματα εντός των Ο.Τ.; Επειδή είναι 9 στρέμματα η αρχική ιδιοκτησία μοιράζεται σε αρκετά Ο.Τ.

Και στη δήλωση θα αναφέρω ότι η αρχική ιδιοκτησία είναι άρτια ή θα αναφέρω τα οικόπεδα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των σχεδίων.

Δε μου έχει τύχει κάτι αντίστοιχο και σε συζήτηση που είχα με υπαλλήλους στο Σχέδιο Πόλης αλλά και στην Πολεοδομία με μπέρδεψαν περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά, περιγράφεις τα οικόπεδα και τα ρυμοτομούμενα, αλλά.....

έχεις ένα μικρό πρόβλημα.... η εισφορά σε γή για 9000τμ σε Α κατοικία είναι 4125τμ ενώ για Β' κατοικία 3512,50. Με τέτοιες εισφορές το σίγουρο είναι πως κάποια απο τα οικόπεδα που έχεις σε κάποια Ο.Τ με την πράξη εφαρμογής ΔΕΝ θα είναι πια δικά του....

Τί θα δηλώσεις ως τελική ιδιοκτήσία??? ΟΕΟ????

Link to comment
Share on other sites

Οταν θα γίνει η μεταβίβαση και όσο δεν έχει κυρωθεί η πράξη, δεν θα μεταβιβαστούν τμήματα εντός Ο.Τ. και ρυμοτομούμενα μαζί? Εννοώ , μας ενδιαφέρει πραγματικά ποιά θα είναι η τελική ιδιοκτησία ή γίνεται η μεταβίβαση ,περιγράφονται τα τμήματα και αφήνουμε την πράξη να αποφανθεί (όποτε κι αν είναι αυτό...) να ορίσει τελικές ιδιοκτησίες?

Link to comment
Share on other sites

Τί θα δηλώσεις ως τελική ιδιοκτήσία??? ΟΕΟ????

 

''Τα όρια κ η τελική επιφάνεια του περιγραφόμενου οικοπέδου ενδέχεται να αλλάξουν κ θα οριστικοποιηθούν μετά την κύρωση της Π.Ε.''

 

Απλό

 

Προς το παρόν,ΑΝ έχει κυρωθεί η απόφαση της ένταξης στο σχέδιο πόλης,τότε δείχνουμε ΟΛΟ το οικόπεδο κ τη ρυμοτομούμενη επιφάνειά του κ δηλώνουμε:αρχική ιδιοκτησία,ρυμοτομούμενο τμήμα,καθαρή επιφάνεια μετά τη ρυμοτόμηση.

 

dimitris80 όπως τα λες είναι....

 

kostaskalam ψήνεσαι να το δώσεις αντιπαροχή να σου ρίξω μπετά με τους τόνους να κάνουμε καμιά μπίζνα??:lol: Στον Ταύρο με 2 στρέμματα οικόπεδα με ΜΙΑ δουλειά το κάθε βρωμόγιδο έγινε αριστοκράτης....

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους!Προσπαθώ να το ολοκληρώσω. Όταν βεβαιωθώ ότι είναι σωστό, θα προσπαθήσω να επισυνάψω έστω ένα σκαρίφιμα και τα κείμενα, για όποιον συνάδελφο χρειαστεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.