Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα μόνωση και αποχέτευση σε κτήριο του '70


lefakos

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους!

είμαι ένας νέος αρχιτέκτονας,αποφοίτησα τον Ιούλιο του 2008 και μετά πήγα στον στρατό να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα...

 

θα μου πείτε τώρα , και τι μας τα λες αυτά ?

 

όντας ακόμα φαντάρος μου προτάθηκε να ανακαινίσω ένα διαμέρισμα 120τμ στον Πειραιά...(βασικά ήταν αποθήκη και οι ιδιοκτήτες θέλησαν να κάνουν αλλαγή χρήσης)

 

δυστυχώς όμως λόγω έλλειψης εμπειρίας (και έλλειψης χρόνου λόγω του στρατιωτικού) τα προβλήματα είναι πάρα πολλά , this is real life άλλωστε... καμία σχέση με τα ακαδημαϊκά projects !

 

θα ήθελα να σας κάνω 1-2 ερωτησούλες και αν θέλετε μπορώ να σας δείξω κατόψεις, φωτογραφίες και 3d...

 

η εν λόγω πολυκατοικία λοιπόν είναι του '70 ... και όπως θα φαντάζεστε δεν έχει καθόλου μόνωση, ούτε στους εξωτερικούς τοίχους (σοβάς, 12αρι τούβλο, σοβάς) αλλά ούτε και στον φέρων οργανισμό.

 

οπότε να το πρόβλημα Νο1 ... μου είπαν να βάλω από την μέσα πλευρά των εξωτερικών τοίχων γυψοσανίδα με πετροβάμβακα... πως σας ακούγεται εσάς αυτό ? αρκεί ?

 

επίσης σαν τελικό δάπεδο προϋπήρχε μωσαϊκό το οποίο και βγήκε (με εντολή του ιδιοκτήτη πριν μου κάνει την πρόταση) και τώρα έχει μείνει η πλάκα ''γυμνή'' ...

 

και ρωτώ ... δεν θα χρειαστεί και μόνωση για την πλάκα ? είδα στο site της knauf μια λύση με πάλι πλάκες πετροβάμβακα ...τι λέτε?

 

η μάλλον για να το θέσω καλύτερα ποια θα ήταν η καλύτερη σειρά εργασιών για το δάπεδο ?

προφανώς πρέπει να γίνει εξομάλυνση αφού μπουν πρώτα(?) οι σωλήνες για το νερό μετά από πάνω μόνωση και τελικό δάπεδο.... (???)

 

άλλο πρόβλημα (τελευταίο , σας το ορκίζομαι :rolleyes: )

είναι με την αποχέτευση η οποία είναι ένας υπάρχον εξωτερικός σωλήνας και εν μέρει με αναγκάζει να μεταφέρω την κουζίνα και τα μπάνια προς τα κει για να μην έχω πρόβλημα με τις κλίσεις για τους σωλήνες των λυμάτων ...

αν και μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω συστήματα αντλιών (τύπου europrise) που κρύβονται στην ψευδοροφή και έτσι αποφεύγονται τα υπερυψομένα δωμάτια (για να περάσουν από κάτω οι σωλήνες κτλ)... το έχετε δοκιμάσει το συγκεκριμένο σύστημα ? είναι αξιόπιστο ?

 

ουφ! σας έπρηξα το ξέρω ! να με συμπαθάτε αλλά είμαι σε ψιλο-απόγνωση ...

 

σας ευχαριστώ

Λευτέρης

 

 

 

 

67245084.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

άντε και με το χαρτί στο χέρι!!Επί του προκειμένου,όσον αφορά τον πετροβάμβακα τον έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές με ικανοποιητικά αποτελέσματα.έχε υπόψη σου ότι

εκτός από τη θερμομόνωση σου προσφέρει και ηχομόνωση σε αντίθεση με την εξηλασμένη πολυστερίνη.και οι διαφορές τους όσον αφορά τη θερμική τους αντίσταση είναι μηδαμινές(δές και αντίστοιχα sites,geolan κ.λ.π.).άρα θα έλεγα ότι η λύση της γυψοσανίδας με πετροβάμβακα είναι καλή.όσον αφορά το δάπεδο,στη θέσης σου θα τοποθετούσα πρώτα τη μόνωση για λόγους ευκολότερης επισκεψιμότητας των σωλήνων.

η θέση τώρα της αποχετευτικής στήλης είναι ένα πρόβλημα.δες αν μπορούσε να σηκωθεί

λίγο το τελικό δάπεδο(γέμισμα με αφρομπετόν,interfill κ.λ.π.) ώστε να πετύχεις νέες κλίσεις.για το σύστημα στην ψευδοροφή δεν γνωρίζω τίποτε.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές engis!

 

για να αποφύγω τις αντλίες και τις ψευδοροφές (επειδή μουρμουράει και ο πελάτης) ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να ενώσω την κουζίνα 1 με την αποχέτευση ???

Link to comment
Share on other sites

Θα εκδώσετε οικοδομική άδεια?

Το κτίριο τι είναι ισόγειο, πολυόροφο, το διαμέρισμα που βρίσκεται?

Γύρω τι υπάρχει?

Αλλα κτίρια, σε επαφή, όχι.....?

Αν σας γίνει αυτοψία, καταγγελία κατά την διάρκεια των εργασιών εσύ, τι ευθήνη θα έχεις?

Link to comment
Share on other sites

@Highlander

 

οικοδομική άδεια υπάρχει , απλά πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση , να αλλάξουν τα σχέδια και να ξαναγίνει κατάθεση...

μου είπαν ότι δεν είναι χρονοβόρο ...

 

εγώ δεν μπορώ να υπογράψω τίποτα γιατί ακόμα περιμένω τον ΔΟΑΤΑΠ για την αναγνώριση του πτυχίου μου... θα τα ξαναυπογράψει ο Πολ. Μηχανικός που τα είχε κάνει και την πρώτη φορά (οπότε δεν πιστεύω να έχουμε πρόβλημα με καταγγελίες και αυτοψίες , αν υπάρξουν...)

 

Οι πελάτες είναι καλοί οικογενειακοί φίλοι, είδαν μέρος της ακαδημαϊκής μου δουλείας, ενθουσιάστηκαν και είπαν να με βοηθήσουν να κάνω ένα ξεκίνημα , that's all!

 

Η πολυκατοικία είναι 5όροφη και ο χώρος είναι στον 3ο! Ανατολικά και δυτικά υπάρχουν άλλες πολυκατοικίες σε επαφή...

Link to comment
Share on other sites

Λες παραπάνω ο χώρος ήταν αποθήκη και έγινε διαμέρισμα, αυτό έγινε με νέα άδεια που το νομιμοποιούσε σαν χώρο κύριας χρήσης?

 

Μην παρεξηγείς τα γραφόμενα μου απλώς σαν αδαής προσπαθώ να καταλάβω μερικά πράγματα παραπάνω για να σε βοηθήσω.

 

Θα κάνετε άδεια εργασιών μικρής κλίμακας?

 

Επιστρέφω και στα ερωτήματα σου αλλά προς το παρόν έχω λίγη δουλειά και, θα την κάνω.

 

Και μια ερώτηση για μένα. Πως γίνετε ένας χώρος που βρίσκεται στον 3ο όροφο να έχει άδεια ως αποθήκη.........?

Link to comment
Share on other sites

καμία παρεξήγηση φίλε!

και εγώ σπούδασα στην Ιταλία και από Ελληνική νομοθεσία είμαι βαθιά νυχτωμένος.... προσπαθώ μες τον πανικό να βγάλω άκρη...

αλλά όπως είπα ο Πολ. Μηχανικός θα τα αναλάβει τα νομικά (ο οποίος είναι και αυτός φίλος και υπάρχει εμπιστοσύνη) ...

 

απλά εδώ ψάχνω για μια δεύτερη γνώμη .... :)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως δεν σπούδασα Ιταλία. Οχι, Μπάς και το λές για μένα..........

Τώρα...

 

στο πρόβλημα σου.(απότομη αλλαγή διάθεσης. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα) Ο πετροβάμβακας είναι φανταστική λύση. Και θερμομονωτικά και γνωστή εταιρία τελειοποίησε τα τελευταία χρόνια μια παρτίδα που δεν έχει προβλήματα υγρασίας που είχε παλιότερα. Και επιπλέον ηχομονωτικό.......που τ άλλα υλικά δεν είναι.

Θέλει μόνο προσοχή στην σωστή στήριξη και στο πάχος.

Τώρα με την γυψοσανίδα δεν συμφωνώ. Πρέπει να μελετήσεις της θέσεις των αντικειμένω που θα αναρτηθούν να φτιάξεις διπλές στηρίξεις πχ για είδη υγειϊνής κλπ βαριά αντικείμενα και πάντα θα έχεις πρόβλημα με τα αναρτώμενα φορτία. Πάντως αν το κάνεις. Χρησιμοποίησε διπλή σανίδα και μελέτησε καλά τις στηρίξεις... θα έχεις ένα κέρδος πάντων τετραγωνικών, ;)

 

Με το δάπεδο, δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη μόνωση αφού είσαι 3 όροφο και μεσολαβεί και δεύτερος και 4ος. Θα πρέπει να έχει το κτίριο σου όμως αν έχει pilotis μόνωση και...γενικά περιμετρικά, παντού, εξωτερικά να είναι μονωμένο .

 

Υπάρχει πάντως και κάποιο φελιζολάκι, που αν κάνεις ξύλινο δάπεδο θα σου λύσει προβλήματα ακουστικής που μπορείς να έχεις. Επειτα τις σωληνώσεις και εξομάλυνση, καλά το έχεις σκεφτεί.

 

Με την αποχέτευση χμ καλό θα ήταν να μεταφέρεις κοντά τα wc και να μην μεσολαβήσουν αντλίες. Δεν είμαι υπέρ...Σκέψου μια λύση.

Βασικά εγώ έβλεπα άλλο βασικότερο πρόβλημα και γι αυτό ήμουν διερευνητικός προηγούμενος: Είχα την υποψία ότι το διαμέρισμα δεν είχε άδεια εφόσον αρχικά λές ότι επρόκειτο για αποθήκη και οι ιδιοκτήτες με το "έτσι το θέλω" το μετέτρεψαν σε χώρο διαβίωσης. Δηλαδή ήταν παράνομο, που σημαίνει ότι μπορεί επειδή εν λόγω εργασιών να ενοχλήσουν ή ...προβλήματα κακής γειτνίασης να προκύψουν. Μπορεί να είχες ευθήνη αν ήσουν μηχανικός που υπέγραφες πχ διαρύθμιση αποθήκης ενώ κατασκεύαζες κουζίνες κλπ χώρους διαβίωσης. Αλλά αφού δεν έχεις σχέση με τις άδειες ΒΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΡ και . . . welcome to the club!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.