Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κυκλαδες - πισίνα??


Allon

Recommended Posts

Euxaristo Gia oles tis apantiseis!

 

Είμαι Έλληνας αλλά διαμένω στο εξωτερικό αλλά θα ήθελα να φτιάξω μια εξώχικη κατοικία σε νησί των Κυκλάδων. Έκανα λίγο research και διαβάζω ότι δόμηση πισίνας απαγορεύεται. Μου φαίνεται πολύ περίεργο! Είναι όντως έτσι?? Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η Σέριφος και η Σίφνος. 
 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη κι αν δεν απαγορευόταν, η κατασκευή πισίνας σε νησί (και μάλιστα μικρό) είναι σε πλήρη δυσαρμονία με το περιβάλλον. Αν ήταν σε ορεινή περιοχή της ηπειρωτικής χώρας, θα είχε μια κάποια λογική. Διότι εκτός του ότι σπαταλιέται ένα υπερπολύτιμο αγαθό (νερό), δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό πλην της επίδειξης μιας κάποιας οικονομικής άνεσης (χαρακτηριστικό του νεόπλουτου μικροαστού ρωμιού)

συμπλ.

Η επιλογή νησιού για εξοχική κατοικία σημαίνει, πρώτα απ' όλα, αγάπη για τη θάλασσα. Αν δε πρόκειται για το Αιγαίο (που τόσο έχει υμνηθεί), η αγάπη αυτή είναι διαρκής έρωτας. Και η κατασκευή πισίνας, αποτελεί ύβρι (με την αρχαιοελληνική έννοια) προς αυτή την ομορφιά

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αγάπη μου για την θάλασσα είναι αυτό όπου κάνει να θέλω να είμαι κοντά της και να φέρω πίσω στην πατρίδα μου πόρους που θα μπορούσαν να χρεισηνοποιηθπυν στο εξωτερικό. Δεν είναι επίδειξη αλλά comfort που θα το ευχαριστιέμαι με την οικογένεια μου με μικρά παιδιά που θελουμε να αναποφυγουμε τους σαράντα βαθμούς ήλιο τις μεσημεριανές ώρες. Έπειςης εχω σκοπο να κάνω την πισίνα sustainable. 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά μιλώντας, έχω βγάλει άδειες για πισίνες στην Κρήτη και στην Ρόδο.

Τώρα για αυτό που λες, θα βρεις κάποιο τεχνικό γραφείο ή μηχανικό στα νησιά που σε ενδιαφέρουν και θα σε ενημερώσουν για το τι επιτρέπεται ( π.χ. συντελεστή δόμησης , κάλυψης )καθώς και αν υπάρχουν  περιορισμοί. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.