Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη - κατασκευή μεταλλικής κερκίδας για Δήμο


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συμφωνώ απολύτως με rigid. Βρες έναν κατασκευαστή για τις καμπυλώσεις. Σε εργοστάσιο που συνεργαζόμουν δοκιμάζαμε πρώτα αν είναι εφικτή η καμπύλωση με τη συγκεκριμένη ακτίνα και τη συγκεκριμένη διατομή. Υπήρχαν φορές που η διατομή τσάκιζε. Ρώτα και για ανοιχτές διατομές και για κλειστές.

Αν υπάρχουν πίνακες (δεν το γνωρίζω, πιθανόν να έχουν ναυπηγοί ή μηχανολόγοι).

Link to comment
Share on other sites

paktomenos καταρχάς εγώ θα χρησιμοποιούσα πακτώσεις . Εξάλλου έχεις μικρά ανοίγματα, θα βάλεις και ΣΔ ή πεδιλοδοκούς και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Στα λοξα του στεγάστρου θα χρησιμοποιούσα αρθρώσεις. Δες μήπως σηκώνει κάποια τροποποίηση γιατί όλη η ροπή του στεγάστρου (7μ πρόβολος) πηγαίνει τοπικά στο υποστύλωμα.

Για το καμπύλο δεν γνωρίζω, ρώτα κάποιον πιθανό κατασκευαστή.

Για τις συνδέσεις δεν βλέπω πρόβλημα ακόμα και κοιλοδοκούς να χρησιμοποιήσεις στο στέγαστρο επειδή όλα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρθρωτά (ελκυστήρες - θλιπτήρες για την μεταφορά της ροπής στο υποστύλωμα και όχι συνδέσεις πάκτωσης)

Link to comment
Share on other sites

τελικά βρέθηκε κατασκευαστής που μπορεί να καμπυλώσει rhs κλπ. κοιλοδοκούς, ακόμα και σε περίεργα σχήματα, οπότε προχωράμε ακάθεκτοι.

 

Για τις συνδέσεις, πάμε πακτωμένα σίγουρα μέχρι δάπεδο κερκίδων, μετά ανάλογα με το τι βγάζει η ανάλυση. Θεμελίωση, μεμονωμένα+Σ.Δ.

 

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.