Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη - κατασκευή μεταλλικής κερκίδας για Δήμο


 

Recommended Posts

Γεια σε όλους. Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω προδιαγραφές για την μελέτη μεταλλικής κερκίδας τριών βαθμίδων για κλειστό γυμναστήριο σε σχολικό κτίριο; Κάποιες τεχνικές προδιαγραφές ίσως ή κάποιον κανονισμό; Διότι δεν ξέρω την τύφλα μου! : )

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

θεώρησε ανθρωποσυνωστισμό (φουλ όμως) και τα υπόλοιπα φορτία και λύστο με οποιοδήποτε μεταλλικό πρόγραμμα.

Γνώμη μου είναι ότι αν βάλεις συνδυασμό με 1.35*G+1.5*Q όπου Q σίγουρα >5ΚΝ/m2, οι άλλοι συνδυασμοί δεν θα είναι κρίσιμοι.

Υπέθεσε βέβαια ότι η κερκίδα θα είναι γεμάτη πιτσιρίκια τα οποία θα χοροπηδάνε ρυθμικά για να υπολογίσεις φορτία Q

Link to comment
Share on other sites

Δες στον EC1 EN1991-1-1:2002 Πίνακας 6.1 και Πίνακας 6.2

Έχεις κατηγορία C5 όπου το φορτίο κυμαίνεται από 5 έως 7,5kN/m2

Σου συνιστώ την τιμή 7,50 και για τους λόγους που αναφέρθηκαν

και για το ότι παλιότερα αυτή ήταν η τιμή για τέτοιου είδους

κατασκευές

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καν αρχιτεκτονική μελέτη (θα προκύψει από την στατική) και πρέπει ανά 12 μέτρα να τρέχουν κατά πλάτος κλίμακες (τρεις το σύνολο). Άντε, αυτές τις επιλύεις σε πρώτη φάση, τι γίνεται όμως με τα ελάχιστα μήκη, πλάτη κτλ; Άλλες προδιαγραφές (μην ξεχνάμε,σχολείο είναι); Κάνω ένα ψαχτήρι γενικά, αν βρω κάτι περαιτέρω από όσα ίσως προκύψουν από εδώ, φυσικά και θα τα παραθέσω. Ο κτιριοδομικός έχει κάποια στοιχεία για κλίμακες αλλά για εξυπηρέτηση σε κτίριο. Για κερκίδες όμως;

----------

''ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ'' έχω ανεβάσει το αρχείο στην υποκατηγορία ''2.2 νομοθεσία΄΄ στην κατηγορία των αρχιτεκτονικών, το οποίο έχει πληροφορίες. Φυσικά αν κάποιος έχει πρόσθετες πληροφορίες, είναι πάντα βοήθεια. Τον ευρωκώδικα Εc1 από ποθ μπορώ να τον κατεβάσω;

Link to comment
Share on other sites

Η πτυχιακή που είχα κάνει στο ΤΕΙ αφορούσε κλειστό γήπεδο και πήρα πολλές πληροφορίες, αλλά και σχέδια (με πολύ ζόρι και παρακάλια) από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για ψάξε και εκεί για προδιαγραφές

Link to comment
Share on other sites

Το σύνολο των ευρωκωδίκων υπάρχουν στο forum

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=258

 

Τον οδηγό που αναφέρεις δεν τον βρήκα

Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός είναι σ αυτή την διαδρομή '' Michanikos.gr > Downloads > 02. Αρχιτεκτονικά - Σχεδιαστικά > 2.2 Νομοθεσία '' αλλά μου το βγάζει ως μη εγκεκριμένο! Δε ξέρω τι παίζει, ίσως θέλει λίγο χρόνο.

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=612

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στις φορτίσεις γιατί το φορτίο του πλήθους στην κερκίδα δεν είναι σταστικό. Είναι δυναμική φόρτιση και απαιτεί δυναμική ανάλυση. Λάβε υπ' όψη σου την κόπωση τόσο στα μέλη όσοσ και στις συνδέσεις.

 

Για προδιαγραφές ψάξε στο διαδίκτυο για British Standards η Royal Institute of British Architects μήπως έχουν κάτι στην ιστοσελίδα τους ή σε παραπέμπουν σε χρήσιμη βιβλιογραφία

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας το βάλω εδώ, καλά είναι.

 

Επισυνάπτω ένα αρχείο, με δυο εναλλακτικές λύσεις για την μεταλλική κατασκευή κερκίδων για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Θα ήθελα την γνώμη των συναδέλφων για τις δύο αυτές λύσεις, ποιά τους αρέσει πιο πολύ, ποιά θεωρούν πιο εύκολα κατασκευάσιμη, αν θα προσομείωναν τις συνδέσεις ως πακτώσεις ή αρθρώσεις, τι τύπου (Ι - Η ή RHS π.χ.) διατομές θα χρησιμοποιούσαν, γενικά, αν ήταν δικό τους, πως θα το προσέγγιζαν. Η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο, εκτός των στατικών, καλλιεργημένοι άνθρωποι και αρχιτέκτονες ευπρόσδεκτοι :D .

 

Ενα σημείο που με απαχολεί ιδιαίτερα είναι η σύνδεση στύλου - στεγάστρου. Ο στύλος πρέπει να είναι Ι ή Η, δεν βγαίνει αλλιώς. Το στέγαστρο θα ήθελα να είναι RHS, αλλά το θέμα είναι πως τα συνδέεις.

 

Anyway, κάθε γνώμη δεκτή.

KERKIDES.zip

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.