Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκινά ο διαγωνισμός των 291 εκατ. ευρώ για το έργο ΣΔΙΤ της υδροδότησης της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Σε διαδικασία εκκίνησης μπαίνει ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 291 εκατ ευρώ που αφορά την υδροδότηση της Αθήνας. 

Ο διαγωνισμός με τίτλο "Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή και Αποκατάσταση των Παγίων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) για την κάλυψη των αναγκών της μείζονος περιοχής της πρωτεούσης μέσω ΣΔΙΤ", περιλαμβάνει το σύνολο των παρεχόμενων Υπηρεσιών που αφορούν στη Λειτουργία, Συντήρηση, Επισκευή, Αποκατάσταση των Παγίων που βρίσκονται εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης του Ελληνικού Δημοσίου και ανήκουν στην Εταιρεία Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και τα οποία χρησιμοποιούνται για την συλλογή, αποθήκευση και μεταφορά ακατέργαστου νερού από τις πηγές μέχρι την είσοδο των Μονάδων Επεξεργασίας Νερού (Μ.Ε.Ν.).

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν έργα για τη διασφάλιση της καλής λειτουργικής κατάστασης του ΕΥΣ. 

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής περιλαμβάνει τα φράγματα και του ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, τη λίμνη Υλίκης, τις γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, τα υδραγωγεία, τα δίκτυα μεταφοράς μήκους 400 χιλιομέτρων και τα αντλιοστάσια, που αποτελούν την κύρια υποδομή για την υδροδότηση του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά και η ΕΥΔΑΠ καθώς η αλλαγή του καταστατικού της, της επιτρέπει να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ. 

Όπως μάλιστα επισημαίνει στην εξαμηνιαία κατάσταση της η Εταιρεία, στην πρόσφατη τροπολογία που πέρασε το καλοκαίρι για την ανανέωση μέχρι το 2040 του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, ανανεώθηκε και η σύμβασης για το ΕΥΣ. 

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στη τροπολογία, "με σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, της "Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ" και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., ανατίθεται στην ΕΥΔΑΠ

Α.Ε. η συντήρηση και λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) της μείζονος περιοχής της

Πρωτεύουσας για τρία έτη. Μετά τη λήξη της εν λόγω σύμβασης, η συντήρηση και λειτουργία του Ε.Υ.Σ. θα ανατίθεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανάδοχο, ο οποίος θα αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία διαγωνιστική διαδικασία προτίθεται να συμμετάσχει η ΕΥΔΑΠ".

Η διάρκεια της ΣΔΙΤ υπολογίζεται σε 20 χρόνια, ενώ ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα βγει μέσα στο 2022.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.