Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση ΣΧΟΑΠ


Recommended Posts

Όταν υπάρχει πρόταση για ΣΧΟΑΠ από το 2007, οι χρήσεις που δεσμεύσουν κάθε περιοχή μας δεσμεύουν στο να βγάλουμε οικοδομική άδεια? Αφού είναι πρόταση.Δεν είναι οριστικό ακόμα.

Κάθε βοήθεια πολύτιμη!

Link to comment
Share on other sites

Μέσα στο ΦΕΚ όμως λέει ότι πριν οριστικοποιηθεί το όριο και οι περιορισμοί που θα ισχύσουν στην περιοχή πρέπει να ληφθεί πρόνοια κλπ κλπ.. Άρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

επομένως, δέν είναι πρόταση. έχεις εγκεκριμένο σχοοαπ και αυτό είναι οριστικό - σε δεσμεύουν οι χρήσεις. άν θές εξήγησε κάτι παραπάνω γιατί δέν καταλαβαίνω τί σε μπερδεύει.

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει πρόταση για ΣΧΟΑΠ από το 2007, οι χρήσεις που δεσμεύσουν κάθε περιοχή μας δεσμεύουν στο να βγάλουμε οικοδομική άδεια? Αφού είναι πρόταση.Δεν είναι οριστικό ακόμα.

Κάθε βοήθεια πολύτιμη!

 

Ναι εχω ΦΕΚ που λεει αυτα που σου εγραψα παραπανω

 

 

Αγαπητή mariamega, σου έχουν μπερδέψει τις ΧΡΗΣΕΙΣ με την ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Δεν υπάρχει δευσμευτικότητα για τα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ του 2508/97 πριν την έγκρισή τους, παρά μόνο ως προς την χορήγηση οικοδομικής άδειας ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ έχει ενεργοποιηθεί το άρθρο 4 του 1337/83 σε συνδυασμό με το άρθρο 4 παρ. 10 του 2508/97 περί αναστολής οικοδομικών εργασιών, κατάτμησης ιδιοκτησιών και χορήγησης οικοδομικών αδειών.

 

Πρόκειται για απόφαση του ΓΓ περιφέρειας και μπορεί αφορά σε ορισμένες περιοχές και για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η απόφαση αυτή μπορεί να παραταθεί για άλλους έξι μήνες. Μπορεί όμως να γίνει χρήση του άρθρου 110 του ΚΒΠΝ και να παραταθεί έως και τρία χρόνια.

 

Ολα αυτά όμως, αφορούν μόνον σε οικοδομικές εργασίες, άδειες και κατατμήσεις.

 

Ως προς τις χρήσεις δεν μπορεί να επέλθει πρόωρη επίκληση του εκπονούμενου ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ παρά μόνον στην περίπτωση ισχύος προγενέστερων περιβαλλοντικής διάστασης δεσμεύσεων, τις οποίες τα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ δεν μπορούν να τροποποιούν λόγω του άρθρου 24 του Συντάγματος και πλειάδας γνωμοδοτήσεων του ΣτΕ.

 

Αν για παράδειγμα, υφίσταται π.δ. ΖΟΕ, τότε το ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ δεν θα μπορέσει να την ανατρέψει "εις βάρος του περιβάλλοντος" (βλ. άρθρο 24 του Συντάγματος), οπότε ό,τι απαγορευόνταν με τη ΖΟΕ, κατά το μάλλον ή ήττον θα συνεχίσει να απαγορεύεται και με το ΣΧΟΟΑΠ.

 

Αν δεν σε κάλυψα ή δεν καταλαβαίνεις κάτι, ξαναγράψε.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν, θέλουμε να κάνουμε οινοποιείο. Η έκταση βρίσκεται σε περιοχή Natura βάση του χάρτη, ο οποίος γράφει με μεγάλα γράμματα ΠΡΟΤΑΣΗ στο πινακάκι και εντός του ΦΕΚ λέει αυτά περι οριστικοποίησης(ότι δηλαδή ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί).Κάτι τέτοιο μου είπαν και από τον Δήμο. Άρα μπορώ να το κάνω πριν οριστικοποιηθεί? Ή όπως λέει η Κλειώ επειδή έχει ΦΕΚ έχει οριστικοποιηθεί? Γιατί λέει άλλα μεσα στο ΦΕΚ?

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, μάλλον παρανόμως σε καθυστερούν.

 

Αν η natura είναι ήδη σε ισχύ, το ότι την ξαναζωγραφίσανε στο ΣΧΟΟΑΠ και γράψανε "πρόταση" (στο ΣΧΟΟΑΠ), δεν κάνει την ισχύουσα natura προτεινόμενη. Ετσι δεν είναι;

 

Εσύ δεν εχεις παρά να τους βάλεις το θέμα ως εξής και μόνον ως εξής: Ποιά απαγόρευση ισχύει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του ΣΧΟΟΑΠ διότι αυτό δεν δεσμεύει κανέναν πριν την έγκρισή του;.

 

Αν πάρεις απάντηση "ισχύει η natura η οποία υιοθετήθηκε στην πρόταση του ΣΧΟΟΑΠ όπου και προτείνεται για θεσμοθέτηση", εσύ απαντάς "ναι, ωραία, αλλά αν τελικά η πρόταση του ΣΧΟΟΑΠ δεν περάσει στο ΦΕΚ, ή αν τέλος πάντων περάσει στο ΦΕΚ αλλά η ρημάδα η natura ουδέποτε θεσμοθετηθεί, εγώ τι φταίω να περιμένω 25 χρόνια; Θέλετε να με διώξετε και να πάω στο διπλανό δήμο που δεν εκπονεί ΣΧΟΟΑΠ και είναι όλα χαλαρά;"

 

Δυστυχώς έχω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Άλλες καταλήξανε ευχάριστα για τον επενδυτή και σε άλλες τον μπλοκάρανε με κάτι άλλα... τερτίπια που έχουν στη διάθεσή τους, και τα οποία δεν αναφέρω δημοσίως για να μην ανοίξουν τα μάτια της κουτοπόνηρης και αδηφάγας δημόσιας διοίκησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.