Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο μήκος Χιαστί Συνδέσμου


 

Recommended Posts

Εκτός επιπέδου, χμμμμ... να σου πω, τώρα τελευταία το έχω ρίξει στα rhs κλπ. ισότιμα και στις δύο διευθύνσεις, και δεν πολυσκοτίζομαι πλέον. Ετσι κ΄αλλιώς για θλίψη-εφελκυσμό το Α είναι που μετράει, τα υπόλοιπα λίγο ρόλο παίζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 108
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάνω σε αυτό που λέγατε ότι αν χρησιμοποιήσεις δοκό για να στηρίξεις το κομβοέλασμα υπάρχει πιθανότητα να προκύψει δυσμενής λειτουργία ανάλογη με αυτή Κ συνδέσμου... Γιατί δεν ισχύει αυτό ?

 

Γενικά το πρόβλημα με τους Κ συνδέσμους ακαμψίας είναι ότι μεταφέρουν μέσω του αξονικού τους μεγάλου μεγέθους τέμνουσα στη κολώνα και άρα αυτή μπορεί να διαρεύσει πριν από τους ίδιους τους συνδέσμους ?

 

Αν δεν υπάρχει πάντως τέτοιο πρόβλημα μου φαίνεται πάρα πολύ καλή λύση και για να μειώσεις το μήκος λυγισμού αλλά και για τον κόμβο τον ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

θεωρω ότι δεν λειτουργει σαν K. το Κ σχηματίζεται με τους διαγώνιους πάνω στη κολώνα, εγω το σχηματίζω στο U του πανέλου.

 

ειναι δε πολύ λιγότερο επίφοβο απ'οτι εδω http://books.google.gr/books?id=cKs1W7be_w8C&pg=PA235&lpg=PA235&dq=split-x+steel&source=bl&ots=MV-BlRQsb_&sig=HEbwChYmJHMH-JWwtREwxbuU4-w&hl=el&ei=T_RgSrvEHYGQjAfrzaHVDg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2

 

όπου ο κομβος ειναι στη δοκό του ορόφου.

εγω το κάνω σε ένα U αμφιαρθρωτό

Link to comment
Share on other sites

Για να έχεις λειτουργία Κ στην διάταξη που αναφέρει ο rigid joint, θα πρέπει να συμβεί το εξής, όπως το βλέπω:

 

Λυγίζει η διαγώνιος (θλιβόμενη) αντίθετα με την φορά επιβολής της δράσης, τον λυγισμό παρεμποδίζει η δοκός στη μέση του Χ, αναπτύσσοντας αξονικά, τα οποία μεταφέρει στην μέση του στύλου, επαυξάνοντας την στροφή στην κορυφή του. Βέβαια οι μεταφερόμενες αξονικές δεν θα έχουν καμμία σχέση με αυτές που αναπτύσσονται σε καθαρή λειτουργία Κ, μιλάμε για πολύ-πολύ μικρότερες δυνάμεις.

 

Αν το στηρίζεις στα U της επικάλυψης, σίγουρα βελτιώνεται πολύ η κατάσταση, λειτουργεί διαφραγματικά το πάνελ, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν γνωρίζω και πολλα από κατασκευαστικές λεπτομέρειες... τι εννοείτε όταν λέτε ότι η δοκός στηρίζεται στο u του πανέλου-επικάλυψης ?

Σίγουρα πάντως πηγαίνουν μικρότερες δυνάμεις στη κολώνα σε σχέση με τις αντίστοιχες όταν έχουμε Κ συνδέσμους.

Link to comment
Share on other sites

ερώτηση: αν λυγίσει το ένα μέλος, τότε η δοκός δε θα δώσει αντίδραση-κόντρα στο μέσο στην αντίστοιχη μετακίνηση του στύλου?

 

εξάλλου μην ξεχνάτε ότι έχουμε αντισυμετρία στο συμμετρικό διαγώνιο, οπότε αυτές οι δυνάμεις αν δεν εξουδετερώνονται, είναι τουλάχιστον πολύ μικρές

Link to comment
Share on other sites

Το αν θα δώσει κόντρα ή ομόσημη αντίδραση εξαρτάται από το προς ποιά μεριά θα λυγίσει πιστεύω : "Λυγίζει η διαγώνιος (θλιβόμενη) αντίθετα με την φορά επιβολής της δράσης".

 

Γενικά ότι είναι ψείρισμα της μαιμούς τα γραφόμενα μου στο συγκεκριμένο νήμα, συμφωνώ...

Link to comment
Share on other sites

εννοούσα στο στύλο που είναι συνδεδεμένη η θλιβόμενη....

συμφωνώ μαζί σου πάντως...

στο θέμα με τις μούφες, πάλι...θα το ψάξω εκτενέστερα, αν πέσει τίποτε στην αντίληψή σας τσούξτε το μου οκ? να μαθαίνουμε και μεις οι μικροί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.