Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Εκπαιδευτικές βίντεο-παρουσιάσεις των ψηφιακών εφαρμογών του


Engineer

Recommended Posts

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρουσιάζει μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο - παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας», οι οποίες απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους πολίτες.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων είναι να επεξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών του Κτηματολογίου, 

Τα εκπαιδευτικά βίντεο έχουν πολλαπλή χρησιμότητα. Υπάρχουν σε μορφή βίντεο έτσι ώστε, σε συλλογικό επίπεδο, να γίνεται η αντίστοιχη παρουσίαση από τον εισηγητή αλλά και σε ατομικό επίπεδο ο ενδιαφερόμενος να αποκτά “σφαιρική εικόνα” για την εκάστοτε ψηφιακή εφαρμογή, αλλά παράλληλα μπορεί κανείς να τα εκτυπώσει σε μορφή παρουσίασης (pdf) με σκοπό να τα συμβουλεύεται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας όπως και το αντίστοιχο εγχειρίδιο.

Βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr/el/media-videos) αλλά και στους επίσημους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έτσι ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και να μπορούν να το αποθηκεύσουν, να το ξαναδούν όσες φορές χρειαστεί κλπ.

Το πρώτο βίντεο διάρκειας 18 λεπτών αφορά στην Ηλεκτρονική Υποβολή Εγγραπτέων πράξεων από του δικηγόρους.

Περιλαμβάνει οδηγίες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις πρόσβασης και υποβολής πράξεων, τη διαχείριση και τη δημιουργία ψηφιακού φακέλου με τα στοιχεία του κάθε εγγράφου, οδηγίες για την αναζήτηση και τη εισαγωγή στοιχείων  για κάθε πρόσωπο αλλά και για κάθε ακίνητο (πχ δημιουργία οριζόντιων ιδιοκτησιών), για την εισαγωγή εγγραπτέων πράξεων (τίτλοι κτήσεως, πιστοποιητικά κλπ), τον έλεγχο πληρότητας και την υποβολή του φακέλου καθώς και τις μεταβολές του και τη διαδικασία πληρωμής τελών και τυπικών ελλείψεων.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  καλεί πολίτες και επαγγελματίες να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες του και να «κάνουν το Κτηματολόγιο… κτήμα τους» μέσω των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.