Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων


Recommended Posts

χαιρετε. εχω ενα προβλημα και αν μπορουσε καποιος να με βοηθησει θα ημουν ευγνωμων. θελω να ψηφιοποιησω αργοτεμαχια απο το google earth με το arcgis αλλα δεν ξερω πως ακριβως γινετε γιατι με μπερδευει και ενα shapefile που εχω με τις ενοτητες του υπαατ.ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγνωμη αν παραβιασα καποιον κανονα του forum.:oops:

Link to comment
Share on other sites

xoxos

γράφεις σε λάθος θέμα ο συνάδελφος που το άνοιξε περιμένει άλλου είδους απαντήσεις

δεν υπάρχουν ΄χωραφοοικόπεδα΄

υπάρχουν γεωτεμάχια εντός σχεδίου δηλ. οικόπεδα

και γεωτεμάχια εκτός σχεδίου δηλ.γήπεδα (αγροτεμάχια-κληροτεμάχια)

αφου κάνεις λόγο για κλήρους προφανώς θα πρέπει να υπάρχει και διανομή η οποία πρέπει να εφαρμοσθεί αν δεν έχει εφαρμοσθεί

το καλύτερο είναι να απευθυνθείς σε Τοπογράφο Μηχανικό για να πάρεις σαφείς απαντήσεις ,ο οποίος και θα συντάξει το απαραίτητο Τοπογραφικό διάγραμμα

πολλές φορές στην πράξη τα πράγματα διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με την εικόνα που σχηματίζουμε απο μιά περιγραφή

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Aν δουλεύεις AutoCAD θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Plex.Earth το οποίο εισάγει αυτόματα εικόνες από το Google Earth δημιουργώντας μωσαϊκό στο ΕΓΣΑ.

 

Δες ένα βίντεο που δείχνει πως δουλεύει:

http://www.plexscape.com/services/plexearth/video.aspx

 

Αν σε δυσκολεύει η ψηφιοποίηση στο ArcGIS, θα μπορούσες να δουλέψεις έτσι και να εξάγεις DXF με τις polylines το οποίο θα φορτώσεις μετά στο ArcGIS.

 

Φυσικά ΜΕΓΑΛΗ προσοχή στην ακρίβεια του Google Earth. Αναλόγως τις ανάγκες της εργασίας σου και την απαιτούμενη ακρίβεια ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς τη λύση που σου πρότειναν οι συνάδελφοι προηγουμένως.

Link to comment
Share on other sites

τα παιδια δεν μιλουσαν σε εμενα αλλα σε εναν αλλον που ειχε αφησει ενα μηνυμα.οσο αφορα για το autocad δεν μπορω να κανω κατι τετοιο γιατι δεν θυμαμαι πως δουλευει ασε που ο καθηγητης μου το θελει απο το arcgis. σε ευχαριστω παντως παρα πολυ για την βοηθεια.:D

Link to comment
Share on other sites

lambroskal το δοκιμασα αυτο που μου ειπες με το autocad και το plex earth αλλα εικονα μου εχει μεγαλη διαφορα με το shapefile των ενοτητων του υπαατ................θα βρω αλλο τροπο!!!!!!!!??????????:confused:

Link to comment
Share on other sites

αρκετα μεγαλη διαφορα.τα αργοτεμαχια ειναι μετατοπισμενα κατα 50 μετρα σχεδον ενω με το arcgis εκανα γεωαναφορα την εικονα του google earth και το shapefile του υπαατ πεφτει σχετικα καλα.παντως δεν με ενδιαφερει να το κανω με αλλο προγραμμα απλα δεν ξερω πως να κανω ψηφιοποιηση τα αγροτεμαχια γιατι δεν ξερω πως χωριζονται τα αγροτεμαχια.δηλαδη δεν ξερω αν ειναι ενα αγροτεμαχιο ή δυο. ειμαι αρκετα ασχετη.................αλλα προσπαθω να μαθω.σας ευχαριστω παντως ολους:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.