Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΕΔΜΚ με αλλαγή χρήσης αποθήκη σε κατοικία


Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω ένα παλαιό πέτρινο διώροφο κτίσμα προ του 1955 εντός οικισμού, που έχει αγοραστεί πρόσφατα το 2021, όπου το συμβόλαιο αναφέρει τον Α’ όροφο ως κατοικία και το Ισόγειο ως αποθήκη. Το Ισόγειο στην πραγματικότητα είναι κατοικία με κουζίνα, μπάνιο, τζάκι κ.λ.π.  Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επεμβάσεις στις όψεις του κτηρίου αλλά ταυτόχρονα και αλλαγή χρήσης του Ισογείου σε κατοικία.

Το ερώτημά μου είναι:

Μπορώ να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας σύμφωνα με το άρθρο  29 παρ. 2 περ. ιζ και λβ εισάγοντας και την αλλαγή χρήσης του ισογείου σε κατοικία, εφ’ όσον στην ουσία δεν παραβιάζονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η σεισμική σπουδαιότητα, ή θα πρέπει οπωσδήποτε να εκδοθεί πρώτα άδεια δόμησης για την αλλαγή χρήσης;

Το  άρθρο  29 παρ. 2 περ. ιζ του Ν4495/2017 αναφέρει «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΟΚ δεν απαιτείται έκδοση Ο.Α., με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτηρίου και δεν μεταβάλλεται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ» 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχεις δώσει ήδη την απάντηση, η αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία γίνεται με ΕΕΔΜΚ, προσωπικά δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.