Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΟ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 1,5 στρεμ.


Stella Driva

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα αγροτεμάχιο 1,5 στρεμ σε ορεινή περιοχή το οποίο περιέχει κτίσματα συνολικού εμβαδού 200τ.μ. Απεικονίζονται σε αεροφωτογραφίες πριν το 1955 .Δηλαδή είναι αποδεδειγμένα πολύ παλιά. Σε κάποια υπάρχουν μόνο τοίχοι και έχει πέσει η στεγη.Οι ιδιοκτήτες έχουν αναλάβει να τα νομιμοποιήσουν ωστε να μου τα μεταβιβάσουν.

Σε αυτά θα πρέπει να βγάλω κανονική οικοδομική άδεια ή μικρής κλίμακας για να τα επισκευάσω και να να βάλω κεραμοσκεπή? Πόσο ψηλή επιτρέπεται να είναι η κεραμοσκεπή ? Με ενδιαφέρει να φτιάξω  σοφίτα γι αυτό ρωτάω. Στις αεροφωτογραφίες δεν απεικονίζεται κεραμοσκεπή . Θα έχω πρόβλημα αν θελήσω να φτιάξω?

Επίσης πόσο ψηλό θα πρέπει να είναι ένα κτήριο ώστε να μπορεί να δηλωθεί κατοικία και όχι αποθήκη ή στάβλος ? Το ρωτάω γιατί οι ιδιοκτήτες πρόκειται να τα νομιμοποιήσουν και πιστεύω αν δηλωθούν και νομιμοποιηθούν ως οικίες δεν θα έχω πρόβλημα με τις οικοδομικές άδεις και την άδεια χρήσης των κτιρίων ενώ αν δηλωθούν αποθήκες μετά δεν θα μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε οικία καθώς το οικόπεδο είναι μόνο 1,5 στρεμ 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Stella Driva

Τα κτίρια δεν τακτοποιούνται με ό,τι χρήση επιλέξουμε, αλλά με όποια χρήση έχουν.
Πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια (σχετικά με το ακίνητο) πρέπει, οπωσδήποτε, να απευθυνθείς σε μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Με μηχανικό της εμπιστοσύνης σου που θα του εκθέσεις όλα τα ερωτήματα/απαιτήσεις σου, θα έρθετε σε επικοινωνία με τους πωλητές. Ωστε οποιαδήποτε νομιμοποίηση και αν  κάνουν να είστε γνωστές εκ των προτέρων. 

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.