Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετη με διαζωματική και οπλισμένη τοιχοποιία


 

Recommended Posts

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΣ :

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΦΕΡΟΥΣΑ , ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΜΑ'Ι'ΜΟΥ ΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΨΕΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΣΑ. ΟΠΩΤΕ ΓΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΧΗΜΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ? ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΖΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΒΟΗΘΑΕΙ . ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΈΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΚΑΤΟΨΕΩΝ ?

Link to comment
Share on other sites

...πως μπορούμε να βγάζουμε ότι περίεργο σχήμα μας φέρνει ένας αρχιτέκτονας;... ...Πώς μπορώ να ξεπεράσω το θέμα των δύσκολων κατόψεων;

 

Δε μπορούμε πάντα! Η φέρουσα τοιχοποιία δεν είναι ούτε σκυρόδεμα, ούτε χάλυβας. Κάποιοι περιορισμοί πρέπει να τηρούνται... Είναι προτιμότερο να είσαι λιγάκι συντηρητικός. Και στη σύνθεση των κατόψεων και στις θέσεις και το μέγεθος των ανοιγμάτων και στις χρήσεις και και και...

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φόρμουλα. Ένας καλός μπούσουλας βρίσκεται εδώ: (προς διαχειριστές: δε βρίσκω το Link με τις οδηγίες-συστάσεις για τα απλά κτίρια, υπάρχει ακόμα?)

 

Ένας συνδυασμός διαζωματικής και οπλισμένης τοιχοποιίας που δοκίμασα βοηθάει.

 

Και το ένα και το άλλο βοηθάνε σίγουρα στην αύξηση και της αντοχής και της πλαστιμότητας της κατασκευής. Τα υπόλοιπα πρέπει πάλι να τα κρίνεις ανάλογα με το έργο.

εδιτ: τώρα αντιλήφθηκα. Πώς έκανες συνδυασμό των δύο συστημάτων;

Link to comment
Share on other sites

o mkalliou εννοεί πως συνδύασες τους δύο τύπους τοιχοποιιών. Έχεις τμήματα με τον έναν τύπο και κάποια άλλα με το δεύτερο;

Συνήθως επιλέγεται ένας τύπος για όλη την κατασκευή

Link to comment
Share on other sites

το επέλεξα σε μεγάλο άνοιγμα πλάκας που δεν μπορούσε να γίνει μόνο με διαζωματική και έκανα τους περιμετρικούς τοίχους με πέτρα και 10 πόντους οπλισμένη τοιχοποιία .

Ξέρει κανείς αν στο ευρωκώδικα για την φέρουσα επιτρέπεται οι πλάκες απο σκυρόδεμα να έχουν και ενδιάμεσα δοκάρια όπου χρειαστεί ? (δοκάρια απο μπετόν)

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και επιτρέπεται.

Δεν είναι θέμα κανονισμού αλλά μόρφωσης φέροντα οργανισμού.

 

Υ.Γ

Παρακαλά τροποποιήστε τα κεφαλαία στην πρώτη δημοσίευση σας σε πεζά.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.