Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης καταστήματος σε θέση στάθμευσης


Recommended Posts

Παρόμοια απορία έχω και γω για αλλαγή χρήσης καταστήματος σε κλειστή θέση στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη. 

Υπάρχει κάτι νεότερο μήπως; 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
On 1/3/2017 at 11:44 ΠΜ, [email protected] said:

Φυσικά και χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και για την αλλαγή χρήσης όπως και για κάθε αλλαγή χρήσης (αν δεν ορίζεται η συγκεκριμένη χρήση από το καταστατικό της πολυκατοικίας ως επιτρεπόμενη τότε γίνεται συνέλευση και θα πρέπει σύμφωνα με τις ψήφους η πλειοψηφία να συμφωνεί).  Επίσης η συγκεκριμένη χρήση θα επιφέρει αλλαγή στην όψη του κτιρίου η οποία ως γνωστό θεωρείται κοινόχρηστη.  Γι  αυτό για την οποιαδήποτε κατασκευή στην όψη πχ εγκατάσταση κλιματιστικού ή επιτοίχιου λέβητα για παράδειγμα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών όλης της πολυκατοικίας.

Η απάντηση αντί να διευκρινίσει μάλλον θολώνει τα πράγματα .

"Φυσικά και χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών", αλλά παρακάτω γράφει:

"τότε γίνεται συνέλευση και θα πρέπει σύμφωνα με τις ψήφους η πλειοψηφία να συμφωνεί).  Επίσης η συγκεκριμένη χρήση θα επιφέρει αλλαγή στην όψη του κτιρίου η οποία ως γνωστό θεωρείται κοινόχρηστη.  Γι  αυτό για την οποιαδήποτε κατασκευή στην όψη πχ εγκατάσταση κλιματιστικού ή επιτοίχιου λέβητα για παράδειγμα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών όλης της πολυκατοικίας."

Τελικά απαιτείται η σύμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ των ιδιοκτητών της οικοδομής ή χρειάζεται μόνο Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ για την αλλαγή χρήσης καταστήματος σε πχ τριθέσιο γκαράζ με ξεχωριστή γκαραζόπορτα το καθένα; Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο εμπόδιο για την αλλαγή. 

Θα ήμουν βαθιά υποχρεωμένος σε όποιον μου λύσει αυτό το γρίφο

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, καταρχήν στην οικοδομή υπάρχει κανονισμός; Αν υπάρχει τότε λογικά θα αναγράφει εκεί τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις...

Επίσης και επειδή μιλάς για 3 συνεχόμενες γκαραζόπορτες, υπάρχει ένα περιορισμός στο χώρο που μπορούν να καταλαμβάνουν οι πόρτες αυτές σε σχέση με την όψη, αν θυμάμαι καλά το 1/2 αυτής, θα στα πει αυτά όμως και ο μηχανικός σου αν προχωρήσετε.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.